Apple Maps domina Google Maps in Marea Britanie

  Apple Maps a fost lansat in 2012 ca un serviciu inlocuitor pentru Google Maps-ul celor de la Google, compania Apple luand atunci decizia sa renunte complet la cooperarea cu Google pentru a oferi un sistem de navigatie in iOS. In ciuda tuturor problemelor prin care a trecut serviciul de-a lungul anilor, cel mai mare operator de telefonie mobila din Marea Britanie sustine ca utilizatorii sai prefera Apple Maps in dauna Google Maps pentru navigatie.

  Conform unor date publicate in cursul acestei zile, 70% dintre utilizatorii retelei folosesc Apple Maps pentru a cauta informatii despre locatii printr-o conexiune de internet, cifra fiind cu 10% mai mare decat cea inregistrata in aceeasi perioada a anului 2013. In aceeasi perioada de timp Google Maps a reprezentat 25% din traficul generat de catre utilizatori, restul de 5% fiind alocat altor aplicatii similare disponibile in App Store.

  Desi vorbim despre doar o singura piata, ea dovedeste cat de mult conteaza faptul ca Apple Maps este un serviciu nativ al iOS si Google Maps nu.