iPhone-urile sunt printre cele mai sigure smartphone-uri

 

  iOS-ul este un sistem de operare inchis, iar acest lucru este sinonim cu siguranta, hackerii avand la dispozitie un numar extrem de limitat de metode de a ne exploata terminalele, ele trebuind combinate pentru a oferi acces de administrator. Conform unor informatii oferite de catre FinSpy, una dintre marile companii americane ce dezvolta software de spionare pentru terminale mobile, iOS-ul este unul dintre cele mai sigure sisteme de operare de pe glob.

  Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, iOS-ul poate fi exploatat de catre software-ul companiei NUMAI daca terminalul a fost jailbroken in prealabil. Necesitatea efectuarii unui jailbreak pentru a rula orice fel de cod nesemnat impidica exploatarea browserului Safari sau a iOS-ului prin aplicatii infectate, acest lucru fiind mult mai usor de realizat pe alte sisteme de operare.

  In baza acestei sigurante oferite de catre iOS compania Apple a reusit sa convinga atat de multe companii sa achizitioneze iDevice-uri pentru proprii angajati, insa recentele scandaluri ce implica NSA si oferirea de date despre utilizatori incep sa ridice semne de intrebare in legatura cu adevaratul nivel de securitate al iOS.

2 COMENTARII

  1. Multumesc Zaone pentru acest articol. Acum ceva timp am argumentat acest lucru si multi au sarit “la gatul” meu! Un singur nume tin minte: GICĂ!
    Gica, citeste acest rewiew al lui Zaone, si poate in felul asta mai citesti si tu cateva “almanahe”.