Samsung Galaxy Alpha – Samsung lanseaza o noua clona a iPhone (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=u8OZoyHvX78&w=580&h=370]

  Cu doar aproximativ o luna de zile in urma v-am prezentat pentru prima oara un prototip al Samsung Galaxy Alpha, terminalul fiind lansat acum ca un viitor competitor al iPhone 6. In Samsung Galaxy Alpha regasim un ecran Super AMOLED de 4.7 inch cu rezolutie 1280 x 720 pixeli, procesor octa core(quad-core de 1.8 GHz si quad-core de 1.3 GHz), 2 GB RAM, baterie de 1860 mAh, si o camera principala de 12 megapixeli capabila sa inregistreze clipuri video in format 4K.

  Noul smartphone al celor de la Samsung are doar 6.7 mm grosime si o structura metalica externa extrem de similara cu cea utilizata de catre Apple in iPhone 5 sau iPhone 5S. Practic Samsung incearca sa imite compania Apple cu un smartphone ce ar trebui sa atraga o parte din clientii premium care achizitioneaza iPhone-uri, insa ramane de vazut daca aceasta combinatie de plastic si metali va fi de bun augur sau nu.

  Samsung Galaxy Alpha va fi lansat la inceputul lunii septembrie de catre Samsung si va fi cu siguranta dat uitarii de indata ce iPhone 6 va fi prezentat pe 9 septembrie.

26 COMENTARII

  1. Dupa vanzarile slabe ce vor urma cu aceasta varianta alpha, vor incerca din nou cu o versiune beta ce va copia iphone 6, ca in final sa-si dea seama ca nu designul carcasei e singurul lucru ce conteaza la un smartphone.

  2. :-))) oare de ce Samsung e deasupra Apple-ului.oricat ar încerca Apple sa facă ceva sunt in urma cu mult in fata concurentei, si asta e un paradox deoarece Apple erau cei care aduceau Inovație

  3. @amfetamin: da, Apple a inventat telefoanele albe, negre si aurii. Inainte de iPhone existau numai telefoane rosii, galbene si verzi. Ok, cadrul e prea similar cu cel al iPhone 5 dar sa nu exageram iarasi cu culorile.

  4. @anonim adu-ti aminte de momentul in care Apple a lansat iPhone 5s si in varianta gold, cum samsung a preluat rapid ideea pentru seria galaxy cand a vazut ce succes are…deci nu exista nici o exagerare in ceea ce priveste culorile

  5. Ma refer in speta la culoarea aurie,înainte sa-l lanseze Apple era mare agitatie,ba ca va fi un mare esec,ba ca numai cocalarii il vor lua,toți anticipau in orice caz ca va fi un failure. Si uite ca Apple a avut curajul si l-a lansat,iar acum cand vad ceilalți ca a avut succes hop si ei cu culoarea gold. Măcar Nokia cu seria Lumia,cu culorile lui turbate este original,bravo lor! Si la o adica nu e destul sa lansezi un smartphone in culoare gold,vezi S5-ul gold care arata ca un plasture.

  6. Daca Galaxy Alpha este clona lui iPhone, inseamna ca si Andreea Berecleanu este clona Andreei Esca…
    Intre cele doua terminale exista mult mai multe diferentieri decat asemanari, iar cele doua produse se disting prin design. OK, banda aia de metal este slefuita asa cum este la iPhone 5S, dar atata timp cat nu exista un patent pentru designul asta, nu este nicio copiere. OK, sa spunem ca este o copiere, dar cine va cumpara Alpha, doar pentru banda aia??
    Spatele produselor sunt total diferite, camera foto si blitzul arata total diferit, butoanele centrale sunt total diferite, ramele exterioare sunt foarte diferite, atata timp cat la iPhone sunt continue, iar la Alpha, acestea se subtiaza pe lungimea terminalului.

    Ceea ce cred eu este faptul ca Samsung a pregatit lansarea acestui model chiar inaintea lansarii iPhone 6, si a preluat ceea ce era cel mai reusit din designul iPhone 5S, si anume rama metalica slefuita… Personal, consider ca designul iPhone 6 este putin nereusit, cu benzile alea pe spate si cu ramele exterioare rotunjite. Piata va decide daca a fost o alegere reusita, si sper ca iPhone 6 sa se vinda bine.

  7. Eu sunt fan apple de mult timp…dar lucrez pt Samsung :)). Puteti sa spuneti ce vreti voi despre Samsung…dar e mult peste iphone(fara jailbreak) :)).
    Pt un tel de serviciu cu multe mailuri si atasamente, iphonul nici nu il pornesc(nu are sens), dar pt un tel de distractie la o bere etc…da folosesc iphonul 5s.
    Asa ca stimati carcotasi care inca visati la un iphone mai de doamne ajuta, nu mai injurati Androidele fiindca sunt peste Ios cu ceva ani lumina. Da e adevarat ca se misca mai bine decat Android…e ceva normal pt ca esti ingradit si trebuie sa ramai in troaca celor de la apple :))
    Eu zic totusi ca diferenta o face nevoia de a utiliza un terminal smart…ca este Ios sau Android…nu conteaza….
    Revenind la faza ca Samsung a copiat nu stiu eu ce rama a lui Iphone…cacat asta au facut multe firme in frunte cu Huaway :)))
    Sunt multi tartani care folosesc Iphone pe post de bijuterie…si multi dintre ei posteaza aici:)))
    In fine…seara faina si ganditi-va, inainte sa deschideti gura, pt ce va trebuie un telefon.

  8. @amfetamin @edi

    Ma baieti…astea sunt studii de piata. Nu ai cum sa scoti o culoare tampita si sa nu stii in mare ce va urma :))) nu fiti copii. Astia au buget de prospectat piata mai mult decat pib-ul tarii ( glumesc, nici chiar atat ) :))

  9. Romanul v-a ramane carcotas cat o sa traiasca,nu sunt fan samsung,mi se par niste telefoane slabe si atat…am vazut in comentarii “stai sa vina note 4 “etc…va inteleg ca sunteti frustrati din 2 aspecte,vreti un telefon mare pentru a va compensa in alte parti sau nu aveti curaj sa iesiti cu plasma din living pe strada..si asa va luati ceva,putin mai mic.

  10. Incepeti sa postati numai idiotenii pe aici.A ajuns brandul apple sa va spele creierul cu minunatiile lor care le scot de la an la an si ceilalti doar ai copiaza.Am fost posesor de ipho e inca din 2007 de cand a iesit pe piata si uni dintre cei care isi dau cu parerea pe aici nu aveati habar ca exista alte tel in afara de nokia, la fel faceti si acum.acum vreo 2 luni spunea zaone intr-un post ca xiaomi este la fel o copie a iphonului la fel cum este si samsung si restul…momentan sunt posesor de xiaomi mi3 renuntand la iphone pt el fara sa regret o secunda si fac asta pt ca este cu mult peste ce ofera apple iphone si app pt cel ce face aceste posturi pe site cand mai faceti comparatii de genu incercati sa nu fiti penibili afirmand ca toti ai copiaza pe cei de la apple

  11. @cosmin just simple .. Esti cocalaurus .. Copy/paste produs de succes .. dar ce sa explici .. ramai la huiaiei e mai bine pt tine.

  12. Daca xiomi nu a copiat identic telefonul pana la interfata iphone esti un frustrat, prost, ignorant si faci si pe desteptul

  13. daca tu foloseai un custom rom pt android atunci cand xiaomi nu facea telefoane si erau doar dezvoltatori nu mai erai prost sa te bagi ca musca in lapte

  14. Si app ciprian mai documenteazate cand vi si jignesti pe alti nu mai halii dropsuri de la altii si cauta pe google mai multe detalii .

  15. ceva clar ca iphone devine tot mai bun si samsung-ul nu mai are ce sa faca decat sa copieze firma a ajuns destul de jos dupa parerea mea 🙂 iphone-ul ramane numarul 1

  16. Samsung-ul a fost mereu (si va fii in continuare) original! Asta este faptul pentru care apple se oftica mereu si vor sa scape de cei mai buni! 😉