Android si iOS continua sa domine piata globala a smartphone-urilor, telefoanele ieftine sunt cele mai cautate

  In Q4 2014 atat Android, cat si iOS, si-au pastrat suprematia pe piata globala a smartphone-urilor, ambele controland peste 96% din vanzarile totale ale acestui tip de produse. Din pacate pentru Apple, cota sa globala de piata a scazut cu 1.3%  fata de aceeasi perioada a anului trecut, asta in timp ce vanzarile sale au crescut cu 12.7% fata de aceeasi perioada, insuficient pentru a contra cresterea vanzarilor de terminale Android.

  Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, vanzarile de terminale Android au crescut cu 33.3% in Q2 2014 fata de Q2 2013, adica cu 64 de milioane de unitati, cresterea venind pe fondul unei scaderi dramatice a vanzarilor de terminale Blackberry. Tot de o scadere importanat au avut aprte si vanzarile de terminale Windows Phone, cota de piata a cestui sistem de operare scazand cu 0.8% fata de aceeasi perioada a anului trecut.

  Separat de datele privind cotele de piata globale, avem ocazia si de a vedea ce pondere au in vanzari smartphone-urile ieftine, medii si scumpe. Dupa cum puteti vedea deja, la Apple iPhone-urile scumpe reprezinta peste 80% din vanzari, in timp ce in cazul Android si Windows Phone, smartphone-urile cu preturi de maxim 200$ reprezinta majoritatea vanzarilor, smartphone-urile scumpe fiind la celalalt capat al graficului.