iPhone 6 – pret mai mare, sticla de safir doar in modelele scumpe

iPhone 6 ambalaj concept - iDevice.ro 5

  Cu mai bine de  doua luni de zile in urma au aparut primele zvonuri care indicau faptul ca iPhone 6 urmeaza sa fie mai scump decat iPhone 5S si ca sticla de safir pentru protejarea ecranelor nu va fi utilizata in toate modelele. Aceste informatii sunt reafirmate astazi de catre prestigioasa publicatie americana Wall Street Journal, ea sustinand ca atat iPhone 6 cu ecran de 4.7 inch, cat si iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch vor avea sticla de safir, daca Apple va avea suficient material disponibil.

Apple is considering using sapphire screens in more-expensive models of the two new, larger iPhones it plans to debut this fall, if it can get enough of the material, people familiar with the matter say. Some analysts expect Apple to charge more for the phones than previous new models, because of increased component costs.

  Din cauza pretului mare al materialului si a greutatii cu care sunt produse terminalele ce il contin, Apple ar intentiona sa protejeze doar ecranele versiunilor scumpe ale iPhone 6. Mai exact, zvonul ar da de inteles ca numai modelele cu 64 GB sau poate 128 GB ale iPhone 6 vor avea ecrane protejate de sticla de safir, ele urmand a avea preturi de vanzare mai mari decat cele ale actualelor modele, exceptie facand o posibila versiune de 128 GB care nu exista inca.

  Zvonurile aparute pana acum sugereaza idei conform carora Apple fie ca utiliza sticla de safir doar in iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch, fie o va utiliza in ambele modele, fie doar in cele cu mult spatiu de stocare. Ideea cresterii pretului de vanzare nu este noua si avand in vedere faptul ca informatii similare apar din surse diferite, este clar ca Apple a discutat, macar, luarea acestor masuri.