Apple pierde dreptul de a primi despagubiri pentru cheltuielile juridice din procesele avute cu Samsung

applevssamsung

  Apple a castigat doua procese importante impotriva Samsung in SUA, primind de la juratii lor despagubiri in valoare de peste 1 miliard de dolari, bani pe care nu i-a incasat nici la 2 ani de la incheierea primului proces. Chiar si asa, compania Apple a cerut in continuare unei instante americane sa-i impuna companiei Samsung sa o despagubeasca cu aproximativ 16 milioane de dolari pentru banii cheltuiti cu avocatii in intregul proces juridic.

  In ciuda respingerii acestei cereri facuta de catre cei din Cupertino, judecatorul care a prezidat cazul a permis totusi eliberarea unei cautiuni de 2.6 milioane de dolari depuse de catre Apple in 2012 pentru a scoate din vanzare tableta Samsung Galaxy Tab 10.1. Desi si-a primit banii inapoi, compania a depus cautiunea degeaba deoarece in final nu amai cerut retragerea din vanzare a acestei tablete, avand in vedere ca ea nu mai genera vanzari substantiale.

  Recent Samsung si Apple au semnat un acord pentru a incheia toate disputele legale din afara SUA, asa ca de acum incolo vom auzi doar despre procese desfasurate pe taram american.