China dezvolta un sistem de operare propriu pentru a concura cu Apple, Google si Microsoft

apple china

  Pentru ca in ultimii ani China si SUA au avut numeroase incidente diplomatice privind diverse sisteme de securitate sparte, chinezii s-au hotarat sa elimine dependenta de sistemele de operare produse in SUA. In aceasta idee, guvernul s-a hotarat sa finanteze dezvoltarea unui sistem de operare care va fi disponibil initial pentru desktop-uri si mai apoi pentru terminale mobile, scopul sau fiind de a deveni o alternativa pentru produsele Apple, Google sau Microsoft.

China could have a new homegrown operating system by October to take on imported rivals such as Microsoft Corp, Google Inc and Apple Inc, Xinhua news agency said on Sunday. We hope to launch a Chinese-made desktop operating system by October supporting app stores. Creating an environment that allows us to contend with Google, Apple and Microsoft – that is the key to success.

  Guvernul chinez le-a interzis in luna mai agentiilor sale sa utilizeze Windows 8-ul produs de catre compania Microsoft in ideea de a isi proteja companiile locale, asa ca nu vorbim despre vreo idee recenta. Tentativa chinezilor de a deveni independenti din punct de vedere informatic va avea cel mai probabil succes in cativa ani, insa utilizatorii obisnuiti vor fi nevoiti sa treaca printr-o perioada de tranzitie pana cand acest sistem de operare va deveni intr-adevar util.