Cum salvezi un iPhone sau o tableta iPad scapate in apa ?

18

  Nu stiu cati dintre voi au avut vreodata un accident in care au scapat un iPhone sau o tableta iPad in apa, sau chiar intr-un WC, insa eu cunosc, cateva persoane carora li s-a intamplat acest lucru si care si-ar fi putut salva iPhone-ul sau tableta iPad daca ar fi stiut cum sa reactioneze in momentul accidentului. Un iPhone sau o tableta iPad, ca orice alt terminal mobil normal, trebuie ferite de contactul cu apa, altfel componentele lor interne vor fi afectate si vor trebui schimbate, uneori inlocuirea terminalului in sine fiind singura rezolvare.

  Daca vreodata se intampla ca apa sa patrunda prin vreunul dintre porturile unui iPhone sau ale unei tablete iPad, atunci primul lucru pe care trebuie sa il faceti este sa inchideti imediat terminalul. Mentinand dispozitivul in functiune cu apa pe componente va distruge terminalul si urmatorul pas va fi inutil, mai ales daca apa patrunde la ecran si acesta incepe sa isi schimbe culoarea in timpul functionarii.

  Dupa ce ati inchis terminalul, stergeti-l temeinic pentru a inlatura cat se poate de mult din apa, cautati o punga pe care sa o puteti inchide ermetic, umpleti-o cu orez uscat si plasati terminalul in ea, acoperindu-l in intregime cu orez. Trebuie sa lasati terminalul aproximativ 2 zile in aceasta punga, acoperit in intregime cu orez, dupa care il puteti scoate pentru a vedea daca el functioneaza corespunzator sau nu.

  Desi metoda in sine nu este 100% sigura, ea a functionat pentru foarte multa lume care a avut probleme de acest gen si succesul depinde de rapiditatea cu care reusiti sa inchideti terminalul, sa il curatati si sa il plasati in punga cu orez.