Iata cat de usor iti poate fi furat PIN-ul cardului folosind in iPhone (Video)

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=8Vc-69M-UWk&w=580&h=370]

  Pentru a fura PIN-urile card-urilor utilizatorilor hotii au foslosit diverse metode care mai de care mai ingenioase de-a lungul anilor, insa acum acelasi lucru poate fi indeplinit foarte usor folosind un iPhone. Totul are la baza o noua carcasa cu infrarosu pentru terminale iPhone, aceasta permitandu-ne sa vizualizam imagini in infrarosu cu ajutorul camerei dispozitivului, aceste imagini afisandu-ne punctele de caldura din jurul nostru, hotii putand fura in acest mod PIN-ul unui card.

  Dupa cum veti vedea in imaginea de mai sus, in momentul in care tastam PIN-ul unui card la un bancomat sau la un POS intr-un magazin, tastele apsate de catre noi retin caldura degajata de catre degetele noastre. Daca in acel moment avem in spate un hot cu un iPhone echipat cu o asemenea caarcasa, el trebuie doar sa inregistreze tastatura bancomatului sau POS-ului si in baza caldurii transferate de catre degete va afla rapid ce taste am apasat.

  Avand in vedere ca in timp caldura transferata este degajata de butoane, hotii pot ghici ordinea apasarii tastelor in functie de caldura emanata de fiecare in parte, asa ca pot afla rapid PIN-ul cardului nostru. Conform unui studiu facut de catre o universitate din San Diego, rata de descoperire a PIN-ului este de 80% daca imaginea tastaturii bancomatului/POS-ului a fost inregistrata imediat dupa utilizare, procentul scazand la 50% daca inregistrarea se face la 1 minut dupa utilizare.

  Partea buna a intregii povesti este ca acest tip de furt nu poate functiona la bancomatele care au tastatura din metal, acesta respingand razele cu infrarosu, iar in restul cazurilor, simpla plasare a degetelor pe restul butoanelor nefolosite in timpul tastarii va disipa caldura pe ele si va face imposibila ghicirea pin-ului.