iPhone 6 – Apple si MasterCard colaboreaza pentru lansarea unui sistem de plati mobile

  In cursul zilei de ieri v-am spus ca Apple si American Express au incheiat un parteneriat pentru implementarea unui sistem de plati mobile in iPhone 6, asta la cateva luni dupa ce VISA incheiase un acord similar cu Apple. In cursul noptii trecute o publicatie americana a anuntat ca si gigantul MasterCard a fost convins de catre compania Apple sa isi ofere ajutorul pentru lansarea acestui sistem de plati mobile, asa ca Apple are acum drept parteneri cei mai mari procesatori de plati de pe glob.

The agreement includes Visa, MasterCard and American Express and will be unveiled on Sept. 9 along with the next iPhone, said the person, who asked not to be identified because the talks are private. The new iPhone will make mobile payment easier by including a near-field communication chip for the first time, the person said. That advancement along with Touch ID, a fingerprint recognition reader that debuted on the most recent iPhone, will allow consumers to securely pay for items in a store with the touch of a finger.

  Noul sistem de plati mobile va fi implementat in iPhone 6 si va functiona cu ajutorul tehnologiei NFC, el urmand a fi prezentat pe 9 septembrie intr-o cofnerinta Apple. Sistemul va fi combinat si cu Touch ID pentru a autoriza mult mai usor platile facute prin intermediul unor aplicatii dedicate si deocamdata se pare ca numai noul terminal va fi capabil de asemenea functii, insa mai multe vom afla pe 9 septembrie.

  Desi Apple se pregateste sa lanseze un sistem de plati mobile extrem de important, el va fi initial util doar in SUA si, probabil, in alte tari importante, dar in Romania e putin probabil sa va puteti baza pe el.

1 COMENTARIU

  1. Sistemul MasterCard de plăti mobile, PayPass, disponibil la metrou si in lanțurile de magazine este bazat pe tehnologia NFC care este disponibilă pe cardurile agreate. Nu exista niciun impediment tehnic in a folosi telefonul in loc de card prin aparatura existenta.