Prima Pagina Apple Iata sistemul complex prin care Apple rezolva rapid problemele produsele noi lansate...

Iata sistemul complex prin care Apple rezolva rapid problemele produsele noi lansate pe piata

  Dupa cum prea bine stiti deja, fiecare lansare a unui produs nou al Apple aduce o multitudine de probleme, majoritatea de fabricatie, pe care compania Apple trebuie sa le rezolve inainte de a mai produce alte dispozitive stricate. Pana recent nimeni nu a stiut cum functioneaza sistemul de reparare a acestor probleme de indata ce sunt ele descoperite, insa cei de la Businessweek ne explica in detaliu exact ce se intampla in lantul de distributie al companiei si in Cupertino.

Within hours of a new phone’s release, couriers start bringing defective returns from Apple’s retail stores to the company’s headquarters in Cupertino, Calif. In a testing room, the same engineers who built the iPhone try to figure out the problem, say former employees who have participated in the program and don’t want to anger their former employer. They take them apart to diagnose what’s happening right then and there.

  Totul incepe cu o echipa de ingineri care a dezvoltat respectivul produs nou, ea fiind baza in Cupertino si primind de la Apple Store-uri terminalele pe care utilizatorii le raporteaza cu defecte. In general aceste produse incep sa revina in magazine la doar cateva ore dupa achizitie, iar inginerii trebuie sa se grabeasca sa le descopere defectul, dar si o rezolvare pentru el inainte ca altele defecte sa fie produse. In baza seriilor inscriptionate pe produse, Apple poate descoperi chiar si muncitorul care a fabricat acel terminal, asa ca stie imediat unde este problema.

The program, created in the late 1990s, is called early field failure analysis, or EFFA, and it’s about as fun as it sounds. The idea is to keep easily resolved problems from becoming punch lines for late-night comics. Often, they jury-rig a hardware fix, then coordinate a solution across Apple’s global supply chain.

  Dand un exemplu al acestui proces, cei de la Businessweek vorbesc despre primul iPhone care avea probleme cu ecranele tactile ce deveneau nefunctionale in timpul utilizarii. Inginerii Apple au descoperit doua probleme cu ele: una in care circuitele necesitau o protectie suplimentara deoarece transpiratia de pe fetele utilizatorilor patrundea prin difuzor si provoca un scurt circuit, cea de-a doua implicand o acumulare de presiune in difuzor in timpul transportului aerian care genera o implozie a acestuia, crearea de gauri mai mari in grilaj fiind rezolvarea.

That paid off with the original iPhone in 2007, when many were quickly returned with faulty touchscreens, according to an engineer involved in fixing them. Some suppliers manufactured iPhones with a flaw near the earpiece that let sweat from a person’s face seep in, shorting the screen. The EFFA team added a new coating to shield the leaky area and told their suppliers to do the same on their assembly lines. Other EFFA workers, investigating the failure of early iPhone speakers, concluded that the problem was a lack of airflow that caused the speakers to build up pressure and implode during flights from Chinese factories to the U.S.

  Tot sistemul este extrem de complex si mult mai bine gandit decat in cazul altor producatori, cei de la Apple reusind sa intre extrem de rapid in posesia terminalelor defecte vandute de catre propriile magazine, reusind sa le rezolve problemele inainte ca pe piata sa ajunga cantitati enorme ale lor.

 • tuyukkkkk

  @zaone Salut, stii cumva cand se va lansa iPhone 6 care va fi pretul actualului iPhone 5s? Nu am urmarit anii trecuti cum a fost.Merci

 • amfetamin

  @tuyukkkkk : la americani scade cu 100$ iar la noi la operatori cu 100 euro,dar atentie,doar dupa prezentarea lui Iphone 6 in oferta proprie,adica sa fie la ei pe stoc si nu dupa prezentarea din 09.09.2014 sau dupa lansarea sa in primul val din 19.09.2014. De ex in apple store din Germania daca acum e aprox 700 euro,in caz ca in data de 19.09 apple store-ul din germania il are pe stoc,il vei putea achizitioana cu 600 euro. La vodafone de ex daca acum la un ab de 19 euro/2ani un iphone 5S costa 529 euro,dupa prezenta lui Iphone 6 in oferta vodafone il vei putea lua la 429 de euro la acelasi abonamnet de 19 euro/2 ani. Asta am observat eu de cand urmareswc evolutia preturilor de pe la noi. De magazine online de la noi,gen emag,nu vorbesc ca ei au o cu totul alta politica de preturi,si ceea ce e ciudat ca difera pretul la un iphone in functie de culoare(gold e mai scump de ex),ceea ce asa ceva n-ai sa vezi niciodata la vreun operator sau la vreun applestore.

 • tuyukkkkk

  Merci pt raspuns @amfetamin .Am posibilitatea sa-l iau din USA, deci banuiesc ca o sa fie $550 cand apare 6-le.Best deal zic eu:)

 • tuyukkkkk

  Ce ma dispera e ca au 4s-u la $450 si 5-ul nu`l au deloc…mai bine bagau iPhone 5 la $450…e mult rau $450 pt 4s

 • bogdan

  nu prea merge achizotionaz in primele zile… mai toate au probleme plus ca stocul este foarte scazut…si asta la apple store in germania….