iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch – un nou mod de a folosi aplicatii pe iPhone

  iPhone 6 cu ecran de 5.5 inch va avea cel mai mare ecran implementat vreodata intr-un terminal iPhone si acest lucru i-ar putea permite companiei Apple sa ne ofere o cu totul alta modalitate de a utiliza aplicatiile in iOS 8, cel putin in landscape mode. In aceasta idee, un dezvoltator de aplicatii a modificat Xcode pentru iOS in ideea de a afisa o rezolutie de 1472 x 828 pixeli si 2208 x 1242 pixeli, iar pe un ecran de 5.5 inch asa ar putea arata aplicatiile in landscape mode.

  Practic terminalul ne-ar putea permite sa folosim aplicatiile exact precum pe o tableta iPad, utilizarea in acest mod permitand afisarea unui numar mult mai mare de informatii pe ecranul terminalului fara a ne mai pierde prin meniuri. Incepand cu iOS 8 Apple a implementat o interfata adaptiva pentru aplicatiile sale, astfel ca dimensiunea pentru interfata unei aplicatii se va modifica automat in functie de marimea ecranului si rezolutia acestuia.

  Practic, in teorie, totul arata mai mult decat interesant si util, insa ramane de vazut cum vor sta lucrurile dupa prezentarea oficiala.