Prima Pagina Apple Intel incearca sa convinga Apple sa-i foloseasca modem-urile in iDevice-uri

Intel incearca sa convinga Apple sa-i foloseasca modem-urile in iDevice-uri

3

  Intel, cel mai mare producator de procesoare de pe glob, incearca din rasputeri sa convinga compania Apple sa-i devina client de componente pentru iDevice-uri. Presedintele diviziei coreene a Intel incearca sa convinga compania Apple sa renunte la Qualcomm pentru modem-uri dedicate iDevice-urilor si sa ii cumpere propriile produse care ar fi superioare din multe puncte de vedere, inclusiv in ceea ce priveste pretul de vanzare.

Chances are high that global smartphone makers such as Apple and LG Electronics will use Intel’s baseband chips in their products down the road.  Such collaborations are highly likely given that the world’s largest smartphone maker, Samsung Electronics, has recently announced its midrange premium handset the Galaxy Alpha, which contains Intel’s XMM7260 baseband modem.

  Cei de la Intel aduc in atentie si faptul ca Samsung a ales sa implementeze in terminalul Samsung Galaxy Alpha un modem Intel XMM7260, renuntand la Qualcomm, insa Apple nu este usor de convins. Pentru ca Apple sa implementeze modem-uri Intel este necesar ca ele sa aiba performante cel putin la fel de bune precum cele ale Qualcomm, dar sa si fie disponibile la preturi la fel de mici, iar in acest ultim punct ar putea fi marea problema.