Prima Pagina Apple Intel incearca sa convinga Apple sa-i foloseasca modem-urile in iDevice-uri

Intel incearca sa convinga Apple sa-i foloseasca modem-urile in iDevice-uri

  Intel, cel mai mare producator de procesoare de pe glob, incearca din rasputeri sa convinga compania Apple sa-i devina client de componente pentru iDevice-uri. Presedintele diviziei coreene a Intel incearca sa convinga compania Apple sa renunte la Qualcomm pentru modem-uri dedicate iDevice-urilor si sa ii cumpere propriile produse care ar fi superioare din multe puncte de vedere, inclusiv in ceea ce priveste pretul de vanzare.

Chances are high that global smartphone makers such as Apple and LG Electronics will use Intel’s baseband chips in their products down the road.  Such collaborations are highly likely given that the world’s largest smartphone maker, Samsung Electronics, has recently announced its midrange premium handset the Galaxy Alpha, which contains Intel’s XMM7260 baseband modem.

  Cei de la Intel aduc in atentie si faptul ca Samsung a ales sa implementeze in terminalul Samsung Galaxy Alpha un modem Intel XMM7260, renuntand la Qualcomm, insa Apple nu este usor de convins. Pentru ca Apple sa implementeze modem-uri Intel este necesar ca ele sa aiba performante cel putin la fel de bune precum cele ale Qualcomm, dar sa si fie disponibile la preturi la fel de mici, iar in acest ultim punct ar putea fi marea problema.

 • Seby

  Intel chiar e jupan la capitolul asta si cred ca ar fi o decizie buna din partea apple daca ar trece la procesoarele lor……..
  Un mic exemplu ar fii urmatorul.
  Am avut 2 zile un asus 2 in 1 la mine si avea pe el Atom-ul z3740 , vreau sa va spun ca am ramas foarte surprins cand am vazut ce poate face. Acest procesor ajutat de doar 2gb rami , rula un clip 4K in MP plus un alt clip tot 4K pe yuotube si nu simtea absolut de loc aceste doua clipuri in paralel.
  Pentru o tableta/leptop de nici 300€ este incredibil cum se misca si mai avea si windows 8.1 si microsoft office cu licenta full , nu pe un an sau ceva de genul asta.
  Deci cred ca apple ar face foarte bine daca ar schimba caruta…….intel sunt buni la acest capitol

 • mih

  seby era vb de modemuri nu de procesoare, cit despre apple, nu cred ca o sa renunte in urmatorii 5 ani la procesoarele din seria A.

 • Seby

  :)))))))))) eram pe alte meleaguri