iOS 8 a fost distribuit prin noul CDN al Apple

  iOS 8 a fost lansat miercuri de catre compania Apple si pentru prima oara in istoria companiei, ea a utilizat un CDN propriu pentru distribuirea fisierelor pentru iDevice-uri. CDN, sau content delivery network, este o retea construita special de catre Apple pentru a livra aplicatii si software disponibil in magazinele sale sau in website-urile dedicate dezvoltatorilor/utilizatorilor, iar acum a fost testata pentru prima oara de catre compania americana.

Until today, Apple used Akamai and other CDNs to deliver a large portion of their network traffic to consumers. Akamai is a content delivery network or CDN, so when your iOS device asked the network to download a new version, Akamai is the company that has the tens of thousands of servers around the world that would send you that update. Not so this time.

  Tot pentru prima oara a fost testat si un nou sistem de asteptare pentru descarcarea ipsw-urilor prin intermediul iTunes, o multitudine dintre utilizatori avand afisat un mesaj care ii anunta ca nu pot descarca un ipsw imediat dupa cerere. Acest lucru a generat frustrare in randul multora, insa Apple a reusit sa administreze mai eficient numarul foarte mare de cereri pentru descarcari facute de catre utilizatorii dornici sa instaleze iOS 8.

  Desi Apple si-a folosit propriul CDN pentru distributia iOS 8, parteneri terti sunt in continuare utilizati pentru a livra continut din iTunes, iTunes Radio si App Store, asa ca reteaua celor din Cupertino nu este deocamdata pregatita sa prea intregul flux de utilizatori.