iOS 8 vs iOS 7.1.2 – autonomia bateriei pe iPhone si iPad

  Autonomia bateriei este una dintre cele mai mari probleme ale iPhone si iPad, iar compania Apple incearca anual sa o imbunatateasca, cu fiecare versiune noua a sistemului de operare ce este lansata. In aceasta idee, cei de la Apple au rusit sa imbunatateasca autonomia bateriei in iOS 8 fata de iOS 7.1.2 pentru anumite terminale, iar in imaginea de mai sus puteti vedea exact care dintre ele vor functiona pentru perioade mai lungi de timp dupa instalarea iOS 8.

  iPhone 4S, iPad Mini si iPod Touch 5G au o autonomie a bateriei mai buna in iOS 8 decat in iOS 7.1.2, in timp ce iPhone 5, iPhone 5C, iPhone 5S, iPad 4 i iPad Mini cu Ecran Retina au parte de o autonomie a bateriei mai slaba in iOS 8 decat in iOS 7.1.2. Testul a fost facut pentru navigare pe internet folosind o retea Wi-Fi cu ecranul setat la 200 nits, deci nu vorbim despre utilizarea de zi cu zi a terminalelor pentru diverse task-uri.

  In general prima versiune a unui update major pentru iOS nu ofera o autonomie a bateriei foarte buna deoarece Apple nu reuseste sa-si alinieze toate serviciile pentru a functiona corect fara feedback suficient. Cu iOS 8 lucrurile sunt usor diferite, deoarece unele iDevice-uri au autonomie mai buna, in timp ce in cazul altora pierderea este nesemnificativa.

26 COMENTARII

  1. Come on…CIne a facut rahatul asta de test…Cum poate sa imi spuna mie cineva ca un iphone 4s poate sa stea pe net 500 de minute…Iar un ipad 4 cu o ora mai putin decat iphone-ul 4s…Am ipad 4 stau lejer 8 ore cu el pe net… Nu am iphone 4s,dar am iphone 4,chiar 3 in familie…Sa fie mama lui a naibi de iphone daca mai mult de 5 ore pot sa stau cu el pe net…

  2. La mine pe iPhone 5s e de necrezut ce repede se duce acumulatorul in jurul orelor 15 mai am 10% , mai e cineva in aceasi situatie?

  3. salut.am o rugaminte la voi.vreau sa revin la ios 7.1.2 pe un iphone 5S. am descarcat sowftul,dar mi/l da in zip.am incercat dezarhivare cu winrar,dar in loc de fişier IPSW,imi da o mulţime de alte fişiere.poate urca cineva fişierul Ipsw pe un server ceva gen drobbox şi sa trimita aici link sau pe mailul meu ioan_yo2010@yahoo.com ?mulţumesc

  4. si pana la urma ce solutie avem ?
    eu am iPhone de cand a aparut dar daca nu se rezolva nu stiu dar cred ca renunt la el si trec la alt producator.

  5. De la ora 8.30 cu bateria 100% la ora 11.30 cu bateria 80% fara sa fac nimic pe el doar un tel de 2 min si 4g activ.
    Dezastru ios 8
    Telefonul este 5s

  6. E varza bateria, pe ip5 de la 6:30 100% la 11:00 la 55% utilizand DOAR: 5 telefoane a cate 2 minute fiecare si 10 minute de 3G. Am dezactivat o gramada, siri, location services samd.

  7. Pe iPad Air e mult mai mare autonomia. Înainte aveam cam 12-13 ore. Acum am ajuns la 16 si mai am 11%! …poate am avut o zi buna.
    Pe i5 am ajuns la 5.30h
    Pe iPad mini este deasemena mai mare, cca 10h
    Pe i4S încă nu m-am lămurit dar iOS 8 merge bine deși aveam ceva dubii înainte sa fac update

  8. Pe 5S iOS 8 am autonomie mai mare decat pe 7.1.2 nu stiu dar foarte greu scap procentele la baterie chiar si pe 3G navigare pe net, facebook, mail etc.

  9. Eu unul nu recomand ios 8 pe iphone 5 sau ipad 3…pe ipad 3 se misca oribil iar pe iphone 5 are momente si momente.care aveti ios 8 recomand downgrade la ios7.1.2 ,se face foarte simplu,google it.

  10. e praf la baterie..se duc duc foarte repede procentele..am facut downgrade din cauza asta si problema e ca acum si pe 7.1.2 la fel se duce bateria..am intrebat pe cineva si mi-a spus ca eu am facut downgrade la ios de la 8 la 7 dar nu am coborat si firmwareul si de aceea cosnuma asa multa baterie..e adevarat?sau vorbeste prostii ? daca stie cineva sa dea un raspuns..

  11. autonomie dupa prima incarcare full 7 ore 20 minute fata de 8 ore pe ios 7.1 deci a scazut putin faza e ca nu a scazut usage-ul ci modul de stand by tin sa precizez ca am un 5s si ca nu folosesc 4g pentru ca mi scade autonomia la jumatate.

  12. Intr-o ora jumate am primit 34 de mesaje de la 333 ca nu am suficient credit pentru a trimite SMS către acest număr .imessage si FaceTime sunt oprite demult ..din ce cauza primesc atatea mesaje??

  13. Eu am rezolvat prin master reset. In ultima zi m-a tiunut 5 ore in utilizare si 12 ore in sand-by. Eu zic ca e decent. Iphone 5S IOS 8.0.