Prima Pagina internet Traficul de date Vodafone Romania a crescut concomitent cu fiecare lansare a...

Traficul de date Vodafone Romania a crescut concomitent cu fiecare lansare a unui iPhone nou

  Astazi Andrea Rossini, CCO al Vodafone Romania, a dezvaluit in cadrul webstock impactul pe care fiecare model nou al iPhone l-a avut asupra traficului de date consumat de catre utilizatori. Lansarea primelor modele ale iPhone cu conectivitate 3G a crescut cu de pana la 10 ori traficul de date in retea comparativ cu traficul consumat de catre terminalele 2G, in timp ce aparitia, probabil, a iPhone 4 si iPhone 4S au generat o crestere de pana la 40 de ori a traficului fata de anii de existenta a terminalelor 2G.

  Trecand la iPhone 5S si reteaua 4G, traficul de date a crescut cu de pana la 100 de ori comparativ cu cel inregistrat in cazul terminalelor 2G, cresterea fata de 3G fiind de 2.5 ori, YouTube-ul fiind unul dintre factorii determinanti ai cresterii. Desi cifrele par mari, era normal sa vedem asemenea diferente avand in vedere ca o crestere a traficului de date este legata direct si de o crestere a vitezei de navigare pe internet, imbunatatirea retelei aducand si placerea de a vizualiza mai mult continut pe smartphone-uri.

 • amfetamin

  Vodafone a adus iPhone începând cu modelul iPhone 4S daca nu ma insel,4-le nu cred ca l-au avut in oferta,pe cand Orange da,asa ca n-are rost sa pună poza cu modelele mai vechi ce nu-l aveau in oferta. Țin minte ca le-am scris mail, le-am sunat ca îmi era ciuda ca Orange il avea si Vodafone nu,eu fiind clientul lor din Aprilie 1998. Mi-au scris răspuns ceva de genul ca o sa studieze sa vadă daca e rentabil sa-l aducă si ei in oferta sau nu!!??!!

 • alex

  Dacă nu ar dispărea în fiecare lună 200 de mega din traficul oferit de ei probabil nu ar mai avea creșteri atât de mari

 • iChris

  @alex.. eu mi-am contorizat mereu traficul , si cand am avut 80€ de plata consum extra peste 1,5g din abonament, am facut sesizare ca nu recunosc traficul in plus si mi-au dat banii inapoi

 • Catalyn

  @iChris
  Este foarte trist daca ai patit asa ceva, chiar daca ti-au inapoiat banii.
  Nu trebuie sa se intample asta, gandeste-te ca daca tu nu aveai contorizat traficul, ei nu te lasau sub nicio forma sa nu dai acei bani.
  Si sunt sigur ca sunt multe persoane care au patit asta…

 • cipa

  De aia am trecut e pe digi…am 2 gb trafic deja, 1300 min nationale – internat luna asta si tot 5euro platesc… Si apropo…cu jb pe iphone am 250-300 kb/sec la torrent

 • @cipa: De ce ar descarca cineva torrente pe iPhoe ?
  @amfetamin: Nu conteaza ce au vandut ei, lumea oricum a utilizat terminalele in reteaua lor chiar daca nu erau oficial comercializate. Eu cum folosesc acum iPhone 6 si iPhone 6 Plus in Orange si TELEKOM ?

 • cipa

  @zaone de ce nu intrebi pe cei de la p*******y.com de ce au facut si versiunea pt mobil? Sincer sa fiu am vrut sa vad un epison din sons of anarchy prin airplay (apple tv-ios7) sa vad pe pielea mea cum se zice daca se va bloca macar o secunda…iar in alta ordine de idei cred ca un test pe torrente cu multi peer e mai bun decat un speed test…parerea mea (avand in vedere marimea si implicit durata)

 • mih

  de ce nu ai dl de pe trackere muzica, seriale si orice altceva? nu dl pe iphone sau ipad filme hd ca nu le vad rostul, nu am apple tv.