Apple investeste in dezvoltarea tehnologiei 5G pentru viitoarele retele de telefonie mobila

  Anul acesta compania Apple a implementat in iPhone 6 suport pentru retelele 4G LTE de mare viteza, permitand terminalelor sale sa navigheze pe internet la viteza de pana la 150 Mbps. Pentru viitor cei de la Apple se gandesc la inovatii si mai importante, astfel ca acum fac parte din Next Generation Mobile Networks Alliance, fiind implicati in dezvoltarea retelelor 5G care vor fi lansate in lumea intreaga in urmatorul deceniu.

Apple intends to play a leading role as the definitions and specifications for 5G emerge. Its ambitions were highlighted by the Next Generation Mobile Networks (NGMN) Alliance, which said Apple has joined the group and is among companies “expected to significantly contribute to the upcoming work of the NGMN 5G Initiative.”

  Din aceasta organizatie fac parte principalii operatori de telefonie mobila de pe glob, ei investind in dezvoltarea retelelor de viitoare generatie, cei de la Samsung reusind in luna mai sa obtina, in teste, viteze de 1 Gbps intr-o retea 5G. Avand in vedere ca sunt necesare sume serioase de bani pentru a dezvolta aceste retele, se estimeaza ca ele vor fi lansate abia in anul 2020 in lumea intreaga, deci vom avea ceva de asteptat.