RCS&RDS va lansa Digi Mobil in Ungaria

6

  Digi Mobil, cel de-al patrulea operator de telefonie mobila de pe piata din Romania, va avea in curand o subsidiara si in UngariaRCS&RDS pregatindu-se sa intre pe piata vecinilor din vestul tarii. Magyar Telekom, subsidiara a Deutsche Telekom, Vodafone si Telenor sunt cei trei principali competitori ai Digi Mobil in Ungaria, cei de la RCS&RDS urmand a deveni al patrulea operator de telefonie mobila din tara.

Digi va plăti 10 miliarde de forinţi (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecvenţelor, iar pentru dezvoltarea reţelei va avea nevoie de un an şi jumătate, se arată în comunicatul autorităţii maghiare pentru reglementare a media, NMHH. Până în prezent, Digi furniza în Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă.

  Urmand o strategie similara celei folosite in Romania, RCS&RDS va lansa serviciile de telefonie mobila dupa ani de zile de oferire a unor servicii de internet, CATV si telefonie fixa, 32 de milioane de euro fiind suma platita pentru a obtine dreptul de folosire a frecventelor necesare lansarii retelei. RCS&RDS va face investitii timp de un an si jumatate de zile pentru a-si dezvolta infrastructura de telefonie mobila in tara, frecventele folosite de catre operator fiind cele de 800 MHz, 900 MHz, 1.800 MHz si 2.600 MHz.

  In momentul de fata RCS&RDS furnizeaza diverse servicii in 6 tari din Europa, ele fiind: Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia si Serbia.