RCS&RDS va lansa Digi Mobil in Ungaria

  Digi Mobil, cel de-al patrulea operator de telefonie mobila de pe piata din Romania, va avea in curand o subsidiara si in UngariaRCS&RDS pregatindu-se sa intre pe piata vecinilor din vestul tarii. Magyar Telekom, subsidiara a Deutsche Telekom, Vodafone si Telenor sunt cei trei principali competitori ai Digi Mobil in Ungaria, cei de la RCS&RDS urmand a deveni al patrulea operator de telefonie mobila din tara.

Digi va plăti 10 miliarde de forinţi (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecvenţelor, iar pentru dezvoltarea reţelei va avea nevoie de un an şi jumătate, se arată în comunicatul autorităţii maghiare pentru reglementare a media, NMHH. Până în prezent, Digi furniza în Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă.

  Urmand o strategie similara celei folosite in Romania, RCS&RDS va lansa serviciile de telefonie mobila dupa ani de zile de oferire a unor servicii de internet, CATV si telefonie fixa, 32 de milioane de euro fiind suma platita pentru a obtine dreptul de folosire a frecventelor necesare lansarii retelei. RCS&RDS va face investitii timp de un an si jumatate de zile pentru a-si dezvolta infrastructura de telefonie mobila in tara, frecventele folosite de catre operator fiind cele de 800 MHz, 900 MHz, 1.800 MHz si 2.600 MHz.

  In momentul de fata RCS&RDS furnizeaza diverse servicii in 6 tari din Europa, ele fiind: Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia si Serbia.

6 COMENTARII

  1. sa fim seriosi, sunt inca departe de a fi o retea de telefonie mobila completa, daca mergi cu tel in baie iti intra roaming-ul. Iar cei care ati contractat noile servicii de telefonie mobila, sau aveti de gand sa le contractati, cititi bine cotractele. (sunt clientul lor de 4 ani/ diverse servicii/ satisfacut de cele mai multe dintre ele).

  2. Te taxeaza… 4 EURO / luna cu tot cu TVA! Nelimitat !
    Nu prea ai Facebook tot timpul si nici nu prea poti sa-l auzi pe Gutica si Minune live pe Youtube cum se vaita, dar e OK !

  3. … Uite ca eu in baie pot in Rooming pe RDS sa postez mesaje pe iDevice! Pai atunci ce-mi trebuie mai mult?
    4 Euro /luna TVA INCLUS, fara Magenta, fara Cyan, fara Yellow si fara Black. Doar pe RGB, nu pe CMYK.

  4. Am iesit din romania…am digi…ungaria ? Nope semnal (nu am incercat sa vad daca am pe 3g – asa cum mergi digi in rom) – slovenia (nici un serviciu). Deci nu ai roaming. (Iar daca activez 3gul pleca traficu din telefon) si nu am kef de costuri suplimentare. In slovenia in benzinarii ai net moka. Pe ungaria e cu parola