Pioneer lanseaza primele sisteme CarPlay terte

 

[youtube=https://www.youtube.com/watch?v=MDWFs1yHRmo&w=580&h=370]

  Apple a lansat CarPlay in cursul anului trecut pentru a permite posesorilor de iDevice-uri sa isi conecteze terminalele la masinile compatibile si sa beneficieze de o suita de functii special concepute pentru ei. CarPlay a fost adoptat de o multitudine de producatori de masini, insa putine modele iesite pe piata contin efectiv acest sistem, asa ca Apple colaboreaza inclusiv cu producatorii de sisteme de entertainment terte, Pioneer fiind primul care lanseaza un sistem CarPlay tert.

CarPlay enriches the iPhone experience in the vehicle by providing a safer way to access the iPhone features they want to use most while driving,” said Ted Cardenas, vice president of marketing for the Car Electronics Division of Pioneer Electronics (USA) Inc. “With Pioneer’s implementation, CarPlay can now be integrated into millions of vehicles already on the road.

  Cei de la Pioneer implementeaza sistemul in 5 dintre sisteme NEX lansate in cursul acestui an, mai exact in AVIC–8000NEX, AVIC–7000NEX, AVIC–6000NEX, AVIC–5000NEX si  AVH–4000NEX, ultimul fiind cel mai ieftin, cu un pret de 700$. Exemplul celor de la Pioneer va fi cu siguranta urmat de catre alti producatori de sisteme de acest gen si probabil pana la sfarsitul anului vor exista cateva zeci de modele compatibile cu CarPlay.

1 COMENTARIU