iOS 8 – folosesti tastaturile terte ?

  In iOS 8 compania Apple a implementat pentru prima oara suport pentru tastaturi terte si ele s-au dovedit a fi unele dintre cele mai populare aplicatii ale App Store, cel putin imediat dupa lansarea acestei versiuni a sistemului de operare. In ciuda popularitatii pe care tastaturile terte o au in App Store, nu foarte multe aplicatii implementeaza acest tip de functionalitate pentru iPhone, iPad si iPod Touch, insa numarul lor este in continua crestere.

  Desi ideea de a avea o tastatura terta pentru iOS 8 este interesanta, va spun sincer ca pana acum niciuna dintre ele nu m-a atras pentru a o cumpara sau testa, dar poate nu s-a lansa deocamdata cea potrivita pentru mine. Avand in vedere ca atat de multi utilizatori iubesc totusi aceste tastaturi terte, sunt curios daca voi le gasiti utile in utilizarea de zi cu zi a terminalelor voastre si sunt curios care dintre diversele tastaturi terte disponibile in App Store va fac viat amai usoara zi de zi.

33 COMENTARII

  1. Eu am cumparat 3 tastaturi pana acum insa niciuna nu m-a impresionat…. Par greoaie si e nevoie de rabdare si obisnuinta sa inveti sa le folosesti…. Deocamdata nimic care sa merite banii…

  2. Am achizitionat aplicatia Translator Keiboard, tastatura terta care iti traduce textele in timp ce le scrii dar ca sa fie functionala trebuie sa-mi dau accesul complet. Aceasta presupune ca dezvoltatorul aplicatiei sa aiba acces la informatii confidentiale ca: numarul cardului de credit, adresa, etc.
    Ar putea dezvoltatorul sa se foloseasca de aceste informatii in sens de frauda?

  3. Tastatura implementata standard de apple e singura care imi usureaza deocamdata rutina zilnica …. Pt ca invata inclusiv cuvintele folosite in limba romana

  4. flesky am folosit şi eu, dar am revenit la ios7 si folosesc din cydia.. predictive keyboard.. care este si cu suport pt limba română

  5. E o pierdere de vreme. Cat de complicat poți sa-ți dorești sa scrii?
    Asta e si diferenta fata de Android …vai, câte chestii inutile pot avea!

  6. Tastatura nativa e cea mai buna. Dupa o perioada de timp stii exact unde sunt literele, spatiile dintre ele; butoanele: delete, caps lock, 123/ABC etc.

  7. Sunt foarte prost implementate in iOS 8. Cea mai interesantă mi s-a părut Flesky, dar sacadează si merge greu uneori, așa ca am șters-o. Tastatura nativa mi se pare mult mai rapida, poate pentru ca deja sunt obișnuit cu ea, dar merge aproape perfect pe limba romană si pot scrie fără sa ma uit la ecran.

  8. flesky, dar se incarca greu si nu merge calumea mereu iar cateodata blocheaza accesul la tastaturi (nu apare nimic in locul tastaturii) dar in general merge bine cu predictia si e mai usor de folosit daca nu ar face fite.

  9. SwiftKey este cea mai buna dintre toate. Păcat ca nu are si limba romană. Am folosit-o in android varianta plătită si a fost foarte utila

  10. Daca folosesti pt putin timp SwiftKey cu Flow activat, devine cea mai buna si mai utila tastatura existenta. Invata cuvintele din mesaje, gmail si sunt retinute in cloud, deci tastatura se “sincronizeaza” cu tastaturile de pe alte dispozitive cu Swiftkey (vocabularul pe care il invata se sincronizeaza pe toate dispozitivele). imi place ca ofera emoji ca predictie. Imi place ca stie ce vreau sa scriu, are predictii ff bune. Imi place Swiftkey flow cu care scriu mai rapid de cat cu tastatura normala. Pot spune ca swiftkey este o tastatura swype pe steroizi, sau o combinatie intre apple quicktype si swype. Din pacate, swiftkey pe iPhone nu suporta limba romana (spre deosebire de android). Astept Swiftkey in limba romana pe iPhone.

  11. Nu m-a interesează :))))) așa ceva e nemaipomenit in lumea android :)))). Încă o dovada ca iOS oferă decât cea ce este util.

  12. @seby, “așa ceva e nemaipomenit in lumea android :)))). Încă o dovada ca iOS oferă decât cea ce este util.”

    In lumea Android asta e nemaipomenit,dar pe Ios sa inteleg ca nu este nemaipomenit,dar in acelasi timp Ios ofera doar ce este util?

  13. EuGeorge , au oferit posibilitatea de a schimba tastatura mai mult de gura lumii si se pare ca majoritatea deja sau lămurit ca Apple avea dreptate când nu oferea așa ceva , pentru ca e inutil……așa e si cu multe alte funcții considerate incredibile de androizi.
    Sunt client Apple dar nu m-a deranjează android dacă e bun , numai ca multe din funcțiile cu care se tot rotunjesc unii androizi , sunt pur si simplu inutile. E ca o mașina tunata , dar nu in garaj specializat pe așa ceva , ci acasă in fata curții , cu tot felul de abțibilduri sau brizbrizuri penibile.

  14. Daca nu ai suport pt limba romana la tastatura swift cred si eu ca e considerata inutila.
    Pe Note 3 functioneaza impecabil, este optiune nativa din telefon, nu stiu cum functioneaza cele din google play.
    Dar aceste scuze folosite pt a apăra firma Apple persinal mi se par penibile.
    Majoritatea lumii s-a convins ca nu era nevoie de asa cv? Din aceasta cauza ocupa aplicatile de genul acesta primele locuri in top in appStore?

  15. EuGeorge deja devii penibil , unde vezi ca încerc sa apar firma Apple?!!! Ce îmi da mie Apple sa ii apar , cum spui tu.
    Pentru mine este egal cu zero ce crede fiecare de Apple sau Samsung sau HTC șamd , eu știu ce-mi trebuie mie si atât.
    Faptul ca aplicațiile alea sunt pe primul loc in top , se datorează tocmai datorită curiozității , vorbim peste o luna. Era atât de simplu să-ți dai seama de chestia asta.
    Oricum se vede ca ești roman autentic , la reproșuri si răutăți nu te poate întrece careva.

  16. @ EuGeorge : tu ai citit ce a comentat lumea aici ? Aparent tu esti infocatul care a venit să vorbeasca despre tastaturi pe Note 3, când articolul este despre cu totul altceva. Esti un fel de Antena 3…