iOS 8 – probleme cu activarea Location Services/GPS

  Daca ati instalat iOS 8 in propriile terminale, atunci exista sansa ca voi sa fi avut probleme in a activa functia Servicii de Localizare, sau Location Services, acesta fiind practic GPS-ul din iPhone sau iPad. O multitudine de utilizatori au raportat ca aplicatia Settings, Configurari, nu le permite sa activeze Serviciile de Localizare pentru propriile terminale, sau ca ele sunt activate, insa nu fac vreo localizare in aplicatii desi au o conexiune de internet activa si restul optiunilor pornite.

  Pentru aceasta problema nu exista o rezolvare oficiala, insa puteti incerca sa stergeti toate configurarile de retea pentru a incerca sa “dati viata” GPS-ului propriilor terminale. In aceasta idee trebuie sa accesati Settings>General>Reset si sa apasati pe optiunea Reset Network Settings, sau Configurari>General>Resetare si sa apasati pe optiunea Resetati configurari retea, toate setarile de conectivitate urmand a fi resetate, parolele pentru Wi-Fi HotSpot-uri urmand a fi sterse.

  Aceasta este o metoda destul de rudimentara de a incerca sa rezolvati problema, insa altceva nu exista deocamdata. Acestea fiind spuse, sunt curios cati dintre voi au avut probleme in a activa functia Servicii de localizare in iOS 8.