Prima Pagina aplicatii Iata cum ascunzi poze si aplicatii cumparate pe iPhone sau iPad (TUTORIAL)

Iata cum ascunzi poze si aplicatii cumparate pe iPhone sau iPad (TUTORIAL)

 

  iOS 8 a venit cu o multitundine de noutati interesante despre care v-am vorbit intr-o multitudine de articole, insa o parte dintre ele au fost trecute rapid cu vederea luand in calcul numarul foarte mare de informatii aparute recent. In aceasta idee va reatrag atentia asupra unor functii interesante care ne permit sa ascundem atat poze, cat si aplicatii cumparate din App Store, daca nu dorim ca alte persoane sa le poata vedea cand ne folosesc terminalele.

Cum ascund poze in iOS

  In noua aplicatie Photos, Poze, a iOS 8 puteti apasa indeping pe oricare dintre poze si un Action Menu va fi afisat cu doua optiuni, una pentru copierea unei poze, cealalta pentru ascunderea ei. Selectand optiunea Hide, sau Ascundeti, si confirmand mesajul de avertizare privind ascunderea pozei, veti ascunde poza din Recently Added, sau Adaugate Recent, ea fiind adaugata intr-un album nou creat in aplicatia Photos, el fiind numit Hidden, sau Ascuns.

  In acest nou album veti putea vedea toate pozele ascunse si daca doriti sa le readuceti in albumul Recently Added, sau Adaugate Recent,(Camera Roll in iOS 8.1), atunci apsand indelung pe poza si selectand optiunea Unhide, sau Reafisati. Aceasta este intreaga procedura si nu, pozele nu pot fi ascunse complet in iOS 8.

Cum ascund aplicatii cumparate din App Store

  In ceea ce priveste ascunderea aplicatiilor instalare prin App Store lucrurile sunt ceva mai complicate, deoarece in iOS 8 va trebui sa activati Family Sharing, sau Share cu Familia, din Settings>iCloud, sau Configurari>iCloud. Dupa activarea acestui sistem, tot ce trebuie sa faceti este sa deschideti aplicatia App Store, sa accesati meniul Updates>Purchases>My Purchases si sa faceti un swipe din stanga spre dreapta peste orice aplicatie, apoi sa alegeti optiunea HIDE.

  In acel moment aplicatia respectiva nu va mai fi afisata in Purchases, insa ea va putea fi descarcata GRATUIT in viitor si in dreptul sau in App Store va fi afisata iconita iCloud care indica faptul ca o puteti descarca fara sa platiti.

 • Leon

  bine ca nu sunt ascunse intr-un alt folder numit ASCUNSE. pe care nici macar sa-l parolezi nu poti… Jalnic Apple, mai poti ?!

 • conea

  E foarte degeaba solutia asta! E ca si cum am crea un alt album si am copia acolo pozele, nimic mai mult. Plus de asta si denumirea albumului e HIDE sa vada toti ca tu ascunzi ceva si fara nici o securizare, mai mult de atat pozele “ascunse” nu se sterg din albumul recently added si acesta e la indemana oricui, daca stergem pozele “ascunse” din recently added automt se sterg si din noul album HIDE. In concluzie wtf????

 • irsp

  Fara a activa Family Sharing pe iPad se pot ascunde aplicatiile de la Purchased tab. In schimb pe iPhone intr-adevar nu apare butonul Hide cand se face swipe. Nu am incercat sa activez Family Sharing sa vad daca rezolva problema.
  Pare sa fie un bug si sper sa fie rezolvat in iOS 8.1 final.

  Pentru cei care au activat Family Sharing, daca dezactivati aceasta optiune inca mai apare butonul Hide sau trebuie tinuta activa optiunea?