Iata cum folosesti tableta iPad pentru a vorbi la telefon folosind un iPhone (TUTORIAL)

  In iOS 8 si OS X Yosemite compania Apple a implementat o functie extrem de interesante care ne permite sa utilizam o tableta iPad pentru a initia sau accepta apeluri telefonice prin intermediul unui iPhone. Tableta iPad are difuzor si microfon incluse pentru a putea efectua apeluri FaceTime, asa ca aveti tot ceea ce este necesar pentru a utiliza aceasta functie, insa trebuie sa parcurgeti cativa pasi inainte de a va putea bucura in totalitate de ea.

  Ideea din spatele acestui sistem este de a va permite sa raspundeti unui apel sau sa initiati altul cand nu aveti iPhone-ul in imediata proximitate, dar folositi o tableta iPad, functia avand limitari care impiedica utilizarea sa in orice conditii.

Cum folosesc iPad pentru apeluri telefonice pe iPhone

  1. Conectati un iPhone si o tableta iPad la acelasi Apple ID prin Settings>iCloud sau Configurari>iCloud.
  2. Sa va asigurati ca ele sunt conectate la acelasi Wi-Fi HotSpot si puteti verifica acest lucru in Settings>Wi-Fi sau Configurari>Wi-Fi. Acest lucru este extrem de IMPORTANT deoarece fara el functia nu va putea fi utilizata.
  3. Sa activati FaceTime pe ambele terminale conectandu-le la acelasi Apple ID cu acelasi optiuni de apelare selectate. Puteti verifica numerele de telefon sau email-urile la care puteti fi contactati prin FaceTime in Settings>FaceTime sau Configurari>FaceTime.
  4. Sa activati functia iPhone cellular calls sau Apeluri celulare iPhone pe iPhone si iPad din Settings>FaceTime sau Configurari>FaceTime.

  Dupa efectuarea acestor setari, de fiecare data cand veti fi apelat pe numarul vostru de telefon tableta va suna in acelasi timp cu el. Pe tableta veti auzi conversatia folosind difuzorul integrat al produsului celor de la Apple, microfonul preluand tot ceea ce spuneti voi, modul de utilizare fiind similar cu cel al unui apel FaceTime, diferenta fiind ca nu veti utiliza si camera frontala. Nu veti putea conecta tableta iPad la doua iPhone-uri simultan cu doua numere de telefon diferite pentru aceasta functie.