Prima Pagina aplicatii Un tanar a cheltuit aproape 38.000$ pe in-app purchase-uri intr-o singura aplicatie

Un tanar a cheltuit aproape 38.000$ pe in-app purchase-uri intr-o singura aplicatie

  In-app purchase-urile reprezinta o problema majora pentru utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch, mai exact pentru copiii acestora care au obiceiul de a cheltui sume enorme de bani fara sa isi dea seama. In aceeasi situatie s-a regasit un tanar de 15 ani din Belgia care in momentul in care a descoperit ca poate cumpara aur virtual in jocul Game of War – Fire Age prin in-app pruchase-uri a achizitionat atat de multe pachete incat a cheltuit 37.600$ din banii parintilor.

  Conform unei publicatii locale, suma foarte mare a fost generata deoarece jocul nu ar fi oferit alerte in legatura cu sumele de bani cheltuite de catre utilizator pentru a achizitiona moneda virtuala, asa ca tanarul nu ar fi realizat exact ce face. Desi nu se stie exact cum isi vor recupera parintii banii cheltuiti de catre tanar in aplicatie, autoritatile belgiene cer modificari ale modului in care se fac achizitiile de acest gen prin intermediul aplicatiilor pentru a evita situatii similare.

  Intre timp tanarul va fi tratat de catre un psiholog care va incerca sa il dezobisnuiasca de jocurile care i-au generat dependenta si l-au motivat sa cheltuie atat de multi bani.

 • KlaudiNhO

  Pai cine i-a dat parola ala sa plateasca

 • Maica-sa.

 • gruia

  Dovada mare de inconstienta. Oare de ce tineau atati de multi bani pe un card de cheltuieli curente? Si eu am un fiu, da nu are voie sa cumpere fara aprobarea mea nimic

 • cipa

  Eu am un card doar pt net care e meru gol. Cad am nevoie de el alimentez din contu mare

 • seby

  Aici in Belgia totul se face prin intermediul cardurilor si e ceva normal ca lumea sa sine sume de genul asta pe carduri.
  Plata se putea face prin intermediul amprentei si parola nu era ascunsa de copil pentru ca NU era dependent de așa ceva , nu știu de unde ați scos-o pe asta , dar nu asta e important. El credea ca sunt bani virtuali si nu reali. Problema cea mai gravă este ca banca nu la anunțat pe propietar ca se duc foarte repede banii , spun asta pentru ca eu de exemplu am scos 4 zile la rând câte 1500€ si m-au sunat sa m-a întrebe ce se întâmpla.

 • Bogdan-Pit

  Daca era card de credit si avea limita mare, atunci let’s go shopping!

 • nelu

  @ gruia, tu habar nu ai care e diferenta intre un card de cheltuieli curente si un card de credit.

 • rundown

  @nelu dezvolta te rog afirmatia ca poate in situatia lui gruia sunt foarte multi care nu stiu diferenta. Oricum legat de subiect, daca existau atat de multi bani in contul parintilor atunci e clar ca familia ori e una instarita ori erau economiile stranse caz in care baiatul e batut cu parul sistematic la fiecare 2 ore sa aiba timp sa recupereze psihic :))