Un tanar a cheltuit aproape 38.000$ pe in-app purchase-uri intr-o singura aplicatie

  In-app purchase-urile reprezinta o problema majora pentru utilizatorii de iPhone, iPad si iPod Touch, mai exact pentru copiii acestora care au obiceiul de a cheltui sume enorme de bani fara sa isi dea seama. In aceeasi situatie s-a regasit un tanar de 15 ani din Belgia care in momentul in care a descoperit ca poate cumpara aur virtual in jocul Game of War – Fire Age prin in-app pruchase-uri a achizitionat atat de multe pachete incat a cheltuit 37.600$ din banii parintilor.

  Conform unei publicatii locale, suma foarte mare a fost generata deoarece jocul nu ar fi oferit alerte in legatura cu sumele de bani cheltuite de catre utilizator pentru a achizitiona moneda virtuala, asa ca tanarul nu ar fi realizat exact ce face. Desi nu se stie exact cum isi vor recupera parintii banii cheltuiti de catre tanar in aplicatie, autoritatile belgiene cer modificari ale modului in care se fac achizitiile de acest gen prin intermediul aplicatiilor pentru a evita situatii similare.

  Intre timp tanarul va fi tratat de catre un psiholog care va incerca sa il dezobisnuiasca de jocurile care i-au generat dependenta si l-au motivat sa cheltuie atat de multi bani.