Prima Pagina Apple 21 de milioane de iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi...

21 de milioane de iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi fost vandute de Apple in 2 saptamani

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate pe 19 septembrie in 9 tari de pe glob, compania Apple vanzand 10 milioane de unitati in doar trei zile, incluzand aici si saptamana de precomenzi dinaintea lansarii oficiale. Avand in vedere stocurile foarte mici pentru terminale si cererea foarte mare, in doua saptamani de disponibilitate pe piata iPhone 6 si iPhone 6 Plus s-ar fi vandut in 21 de milioane de exemplare in peste 31 de tari, o a doua lansare avand loc pe 26 septembrie.

  In aceste cifre nu sunt incluse si cele 5 milioane de precomenzi inregistrate in China, deci vorbim despre 21 de milioane aflate efectiv in utilizare in lumea intreaga, datele venind de la cateva companii americane specializate pe analizarea traficului de internet. iPhone 6 este, desigur, terminalul mai popular si asta pentru ca iPhone 6 Plus a fost disponibil in cantitati limitate inca de la bun inceput, compania Apple estimand gresit cererea pentru el.

  Daca trend-ul va continua, atunci iPhone 6 si iPhone 6 Plus s-ar putea vinde in peste 40 de milioane de exemplare in prima luna de disponibilitate pe piata, China generand cerere la fel de mare precum cele 9 tari de pe glob in care a avut loc lansarea initiala.

 • Melody

  Singurul aspect care a fost, este si va fi contestat in general la iPhone este pretul. Sigur ca lumea nu stie (nu isi mai aduce aminte) ce inseamna un service apple (oficial sau prin operatorii din Ro) care iti inlocuieste terminalul pentru majoritatea situatiilor de service. Nu stiu cate samsung, lg, nokia sau htc au fost inlocuite in total, dar ma indoiesc ca suma lor fi cel putin egala cu cea a iphone-urilor. Si cei care revand iphone-uri stiu ca pretul se me tine, isi pastreaza valoarea. Si in general posesorii de iphone nu se plang de probleme sau performanta. Ci de pret. Toata lumea ar vrea un iphone, macar sa vada cum e 1-2 saptamani. Moment in care s-ar scobi in buzunar pentru un 5/5S second hand.

 • Ovidiu

  Corect

 • dragos

  Dar de ce pretul in america este de 649 de dolari pt un iphone 6 de 16 gb adica 2.200 lei iar la noi e de 3.600 lei?Mi se pare diferenta mult prea mare

 • Pentru ca traiesti intr-o tara in care exista alta moneda, alte legi, alta economie, alta fiscalitate si e pe alt continent.

 • roby

  Eu l-am luat de la Wal-Mart cu abunamentul pe 2 ani cu 187 dolari