21 de milioane de iPhone 6 si iPhone 6 Plus ar fi fost vandute de Apple in 2 saptamani

  iPhone 6 si iPhone 6 Plus au fost lansate pe 19 septembrie in 9 tari de pe glob, compania Apple vanzand 10 milioane de unitati in doar trei zile, incluzand aici si saptamana de precomenzi dinaintea lansarii oficiale. Avand in vedere stocurile foarte mici pentru terminale si cererea foarte mare, in doua saptamani de disponibilitate pe piata iPhone 6 si iPhone 6 Plus s-ar fi vandut in 21 de milioane de exemplare in peste 31 de tari, o a doua lansare avand loc pe 26 septembrie.

  In aceste cifre nu sunt incluse si cele 5 milioane de precomenzi inregistrate in China, deci vorbim despre 21 de milioane aflate efectiv in utilizare in lumea intreaga, datele venind de la cateva companii americane specializate pe analizarea traficului de internet. iPhone 6 este, desigur, terminalul mai popular si asta pentru ca iPhone 6 Plus a fost disponibil in cantitati limitate inca de la bun inceput, compania Apple estimand gresit cererea pentru el.

  Daca trend-ul va continua, atunci iPhone 6 si iPhone 6 Plus s-ar putea vinde in peste 40 de milioane de exemplare in prima luna de disponibilitate pe piata, China generand cerere la fel de mare precum cele 9 tari de pe glob in care a avut loc lansarea initiala.