Apple mi-a blocat Apple ID-ul in urma unui atac brute force

  Scandalul privind POZELE NUD cu VEDETE ale Hollywood a tras un serios semnal de alarma cu privire la gravele probleme de securitate pe care le are iCloud, hackerii folosind atat atacuri de tip brute force, cat si atacuri de tip phishing pentru a afla parolele Apple ID-urilor vedetelor. In baza parolelor furate, hackerii au putut fura mai apoi backup-uri iCloud si poze din Photostream-urile vedetelor, publicandu-le mai apoi pe internet.

Apple ID blocat de Apple

  Victima unui atac similar am fost si eu astazi cand unul dintre Apple ID-urile mele a fost atacat de catre cineva care a incercat sa-i descopere parola printr-un atac de tip brute force. La scurt timp dupa primirea unui email din partea Apple prin care am aflat ca o persoana a incercat sa-mi reseteze parola, iCloud a blocat automat Apple ID-ul meu, iar in momentul logarii afisa mesajul de eroare din imaginea de mai sus, problema rezolvandu-se cu o schimbare completa a parolei.

  Din pacate eu nu am fost singurul atacat in ultimele 24 de ore, am primit diverse plangeri si de la alti utilizatori, asa ca nu pot decat sa va recomand sa fiti extrem de vigileti, deoarece unii s-au apucat de spart Apple ID-uri. Partea buna este ca iCloud ar trebui sa blocheze accesul la iCloud pentru un Apple ID la 5 introduceri gresite a parolei pentru el, asa ca teoretic ar trebui sa fiti in siguranta daca parola nu va este sparta, dar va trebui sa va reactivati Apple ID-ul dupa aceea cu o parola noua.

  Din pacate singurele metode de a va proteja implica folosirea unei parole foarte complexe pentru contul vostru si activarea sistemului two-factor authentication, daca aveti Apple ID pentru alta tara decat Romania.