Jony Ive critica dur companiile care copiaza design-urile Apple

  Prezent la o conferinta Vanity Fair, vicepresedintele senior al diviziei de design din cadrul Apple, Jony Ive, a vorbit despre design si placerea de a lucra intr-o companie precum Apple, avand in acelasi timp prezenta de spirit de a critica dur companiile care copiaza design-urile Apple. Jony Ive sustine ca actiunile companiilor competitoare Apple de a copia produsele reprezinta furt si ca nu este magulitor pentru un designer sa-si vada munca furata.

I think a beautiful product that doesn’t work very well is ugly. I don’t see it as flattery, I see it as theft, and it’s lazy. – on Xiaomi’s copy-cat phone. There were a thousand reasons, and many occasions, where we nearly gave up” on touch. I have to be honest, the last thing I think is, ‘Ooh, that is flattering’”. All those weekends I could have had at home with my lovely family but didn’t… I don’t think it’s ok at all.

  Ive a criticat in principal producatorul chinez Xiaomi, pe care l-a considerat a fi lenes, asta in conditiile in care vicepresedintele lor a sustinut ca designerii Apple si cei proprii au fost doar “gand in gand” cand au produs design-urile propriilor produse. Separat de acestea, Jony Ive a vorbit despre o multitudine de lucruri mai mult sau mai putin interesante, dar despre ele puteti citi aici.