Partenerul Apple GT Advanced a intrat in insolvenat deoarece nu a putut fabrica sticla de safir pentru iPhone 6

  Saptamana aceasta s-a aflat ca partenera companiei Apple GT Advanced, care administreaza fabrica din Arizona ce produce sticla de safir, va intra in insolventa si cei din Cupertino au fost acuzati ca au cauzat aceasta problema. Apple a recunoscut ca a refuzat sa le plateasca celor de la GT Advanced 139 de milioane de euro ca parte a contractului incheiat intre companii, insa motivul acestui refuz are legatura cu terminalul iPhone 6.

Apple and GT linked up in a $578 million financing arrangement that transformed GT from a supplier of solar power equipment to a manufacturer of synthetic sapphire that was supposed to be used in Apple’s new smartphones. The iPhone 6 rolled out with Corning Inc.’s Gorilla glass instead, and GT filed for Chapter 11 protection in the U.S. Bankruptcy Court in New Hampshire, giving only a sketchy explanation of its financial situation.

  Se pare ca Apple a ales sa colaboreze cu GT Advanced deoarece aceasta companie avea o procedura de a prelucra safirul care il facea rezisten la impact, insa incapacitatea companiei de a furniza panouri din sticla de safir pentru iPhone 6 a determinat Apple sa refuze sa ii plateasca bani. Apple si GT Advanced au incheat un acord in valoare de 578 de milioane de dolari pentru furnizarea de sticla de safir pentru  iPhone 6, insa in final cei de la Apple au fost nevoiti sa renunte la parteneriat.

  De ce nu a reusit GT Advanced sa isi onoreze contractul nu stie nimeni, insa acest lucru conteaza mai putin pentru ca in curand va intra in insolventa si e putin probabil sa mai colaboreze vreodata cu Apple.

3 COMENTARII

  1. daca nu au produs nimik inseamna ca nu au avut nici cheltuieli …sau cei de la apple sau razgandit si i-au lasat cu panourile facute si nevandute?sau a fost doar un zvon pt a creste pretul actiunilor ..cumparand ieftin inainte si sa vanda scump cand sa anuntat ca vor produce sticla safir pt iphone

  2. Eu intreb care era parteneriatul atat de trambitat ? Cu ce a contribuit Apple la parteneriat ? Sau doar a dorit sa gaseasca niste furnizori ieftini , pe care I-a bagat in faliment , neplatind nimic .