Prima Pagina Apple Xiaomi respinge acuzatiile lui Jony Ive privind copierea design-ului iPhone-urilor

Xiaomi respinge acuzatiile lui Jony Ive privind copierea design-ului iPhone-urilor

  Xiaomi este o companie chinezeasca, care a fost acuzata pe buna dreptate si in repetate randuri de faptul ca a copiat design-ul unor terminale iPhone sau ale unor tablete iPad atunci cand si-a conceput propriile produse. Cele mai recente acuzatii au venit din partea vicepresedintelui senior Apple, Jony Ive, acesta sutinand ca nu se simte flatat in momentul in care vede ca weekend-urile pierdute departe de familie lucrand la produse Apple si creand design-uri unice se dovedesc a fi in zadar, munca sa fiind copiata cu usurinta de catre altii.

If you look at the iPhone 6, iPhone 6 has been using the design language that has been around for a while. The iPhone 6 is using design language that HTC has had for 5 years. You cannot claim full ownership of any kind of design languages in our industry.Designers have to be passionate, they have to be emotional, that’s where their creativity comes from. I would expect Jony to be even more aggressive than he was in answering this question. Jony is one of the classiest people in the industry. I would bet you anything that he did not say the word Xiaomi in his answer. He is speaking generally about how he feels which is what I would expect from any world-class designer.

  Intr-o tentativa de a apara compania Xiaomi, vicepresedintele sau Hugo Barra, fost vicepresedinte al Google, sustine ca iPhone 6 are un design similar cu cele folosite de catre HTC de 5 ani incoace, spunand ca reactia lui Jony Ive este una pasionala si nimic mai mult. Mergand mai departe Barra il lauda pe Jony Ive pentru talentul sau si incearca sa aduca in discutie faptul ca Ive nu a facut referire directa la Xiaomi, desi toata lumea a inteles acest lucru din afirmatiile sale.

  Cei de la Xiaomi au fost intotdeauna priviti ca avand produse ce seamana foarte mult cu cele ale Apple, CEO-ul sau a copiat stilul de prezentare al produselor folosit de catre Steve Jobs si Apple, asa ca in final vorbim despre o companie care incearca sa fie o copie a Apple.

 • DanM

  Rușine Xiaomi!!! Credeam ca nu sunteți ca Samsung, dar vad ca “aschia nu sare departe de copac”.

 • CODE4POWER

  Sincer au dreptate cei de la Apple privind design-ul si ideile lor. Dar, pentru mine ca si client este un avantaj… Tot sincer, cei de la Xiaomi chiar sunt foarte tari, si isi fac foarte bine treaba. Doar cei care nu au testat produsele lor nu stiu despre ce este vorba. 😉

 • obiectiv sau subiectiv

  Si apple a copiat de la htc asa ca rusine lor prima data danm

 • A.S.C™

  danM in numele cui vorbesti? Ai incercat vreun produs de al lor. Daca ar fi asa si la masini, toata lumea ar fi in procese si polemica.totul este constructiv, si spre binele celui ce alege.esti fan apple il folosesti doar acest brand, nu fiecare cu preferinte, ai optiuni delimitate, daca esti cornut vezi doar inainte.