iPad Pro este pregatita pentru a intra in productie, Apple contracteaza parteneri pentru fabricarea componentelor

  iPad Pro este o tableta cu ecran de 12.9 inch conceputa de catre compania Apple, iOS 8.1 confirmand faptul ca ea este testata in Cupertino de catre compania americana in vederea lansarii in urmatoarele luni de zile. iPad Pro urmeaza sa contina un chip A8X cu o placa grafica puternica, Apple contractand deja compania TSMC pentru a fabrica aceasta componenta a terminalului, in momentul de fata cei de la TSMC producand chip-ul A8 pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus.

Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) has reportedly landed CPU orders for Apple’s upcoming next-generation iPad expected to be released in early 2015, according to sources familiar with the matter. TSMC will continue to make the new CPUs for the new iPad on a 20nm process as it did currently for the A8 processors, said the sources, adding that the new CPU is tentatively codenamed A8X.

  Chip-ul A8X pentru iPad Pro va fi mai mare decat cel A8 pentru iPhone 6 si iPhone 6 Plus, compania urmand a folosi acelasi proces de fabricatie de 20nm precum in cazul primei componente.  Avand in vedere contractarea TSMC in aceasta perioada si initierea productiei in lunile urmatoare, se speculeaza ca iPad Pro ar putea fi lansata oficial pe piata la inceputul anului 2015, cel mai probabil impreuna cu Apple Watch, sau cu putin timp inaintea aparitiei sale pe piata.