iOS 8.1 adauga optiunea de a selecta intre retelele 2G, 3G sau LTE pentru datele celulare

  iOS 8.1 a fost lansat cu doar cateva minute in urma de catre compania Apple si una dintre noutatile importante pe care le aduce v-a fost prezentata de catre mine cu ceva timp in urma. Vorbesc despre posibilitatea de a dezactiva 3G in iOS 8.1, aceasta optiune fiind disponibila inca din momentul in care Apple a lansat iOS 8.1 beta 1 pentru posesorii de iDevice-uri, iar imaginea de mai sus puteti vedea cum arata meniul in care va fi disponibila aceasta optiunea.

 • Adaugă opțiunea de a selecta între rețelele 2G, 3G sau LTE pentru datele celulare

  Dezactivarea 3G in iOS 8.1 este posibila deocamdata doar in terminalele care functioneaza pe retele ale unor operatori de telefonie mobila ce nu sunt parteneri oficiali ai companiei Apple, asa ca nu veti avea parte de ea decat daca utilizati un iPhone in reteaua Digi Mobil in Romania. Desi deocamdata meniul este restrictionat, din momentul in care o solutie de jailbreak iOS 8.1 va fi disponibila, il vom putea accesa fara probleme.

38 COMENTARII

 1. La orange la fel nu ofera varianta de alegere. In schimb dupa update o imbunatatire majora a semnalului avand in vedere k stau intr-o comuna din judetul Bistrita-Nasaud si nu aveam decat o liniuta maxim 3 in casa.

 2. Foarte tare articolul Z! Aproape ca m-am bucurat. Puteai si tu sa specifici in titlu, ca e disponibil, doar la operatorii, gen telekom.

 3. Eu am reusit sa instalez un patch (IOS 8 3G patch-1.0) care permite comutarea pe 2G. Folosesc IOS 8.1 pe iphone 5 cu cartela de orange. Patch-ul se instaleaza foarte simplu cu ifunbox.

 4. Nici dacă se face un reset network settings NUTI merge? Pe un 4S cand am facu upgrade la 7.1.2. Mi-a disparut optiunea dar dupa reset a reaparut.

 5. iPhone 5, orange, nu exista optiunea. Am sunat la ei sa-i intreb ce si cum, vai de capu’ lor, au zis ca nu tine de ei, ca asta ar insemna ca ei sa-mi faca mie setari in telefon. Le-am explicat ca e o chestiune ce tine de ei ca si provideri si ca pe alte retele apare optiunea insa pe a lor nu.
  Pe de alta parte, s-ar putea ca si ei sa aiba dreptate in sensul ca apple sa nu fi inclus modificarea pentru toti operatorii in update-ul asta.

 6. Am sunat eu la Orange (408 – serviciul de date) acum.
  Am dat de o tanti care nu avea nici cea mai vaga idee despre Carrier Settings.

  Ce mi-a putut spune e sa merg schimb APN-ul din net in wap, sa fortez trecerea la 2G.

  Poate daca sunati mai multi or sa se sesizeze ca e ceva ce trebui investigat.

 7. @Cristi, si mie mi-a propus aceeasi treaba un tip de la 408. Degeaba pui WAP in APN, n-o sa mearga, nu se schimba nimic. Asa e, trebuie sa sune mai multa lume, poate intr-un final o sa ajunga la urechile cui trebuie si da drumu’ la un update.

 8. Va spuneam si la 8.0.2 ca exista optiunea de a dezactiva 3G pe 4S. Zilele urmatoare voi face upgrade la 8.1 si voi reveni cu info si despre el. Cartela de abonament este vodafone.

 9. Eu nu am un iPhone 5/5s/6 si nici iOS 8 dar as vrea sa îmi iau unul insa dacă nu funcționează pe 2G atunci îmi este inutil întrucât nu am semnal in biroul unde muncesc. Este aceeași nemaipomenita rețea Orange. De aceea întreb: credeți ca dacă se face reset network settings ar putea sa apară meniul respectiv? La 4S așa s-a întâmplat .Dupa upgrade la 7.1.2. Deși inchideam toggle de 3G telefonul nu trecea pe EDGE (E) si am făcut reset.

 10. @Avbercu , pe scurt, nu. Mie nu mi-a aparut nici macar dupa resoftare, am incercat tot ce se putea incerca, nimic nu merge. Asteptam un update pentru carrier bundle, poate atunci.

 11. In sfarsit cei de la Orange au inteles ca au o problema si au promis ca lucreaza sa ne introduca aceasta optiune. Sa vedem cat dureaza. Oricum am pus patchu recomandat de gelu si merge brici.

 12. Cei de la orange , contractati atât pe 456 cât si pe 408, pretind ca nici nu au auzit despre o astfel de problema. După mai multe dezvoltari, au spus ca totul pleacă de la Apple si ei nu au cum sa introducă 2G in setari.

 13. De cateva zile nu mai pot sa dezactivez datele celulare de pe telefon. Adica le dezactivez, dar dupa ce ce blochez telefonul si il deblochez nin nou, datele celulare sunt tot activate, indiferent ca le dezactivezi din Configurari sau din centrul de control. Am repornit , am resetat telefonul si problema persista. Precizez ca am un Iphone 6 cu IOS 8.1.2 si este Jailbreak. Nu am instalat sau dezinstalat nimic pe el in ultima perioada ca sa pot lega aceasta problema de vreo aplicatie sau tweak.