iOS 8.1 permite dezactivarea 3G in anumite conditii

  Zilele trecute v-am spus ca puteti dezactiva 3G in iOS 8.1 multumita unor schimbari facute de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare pentru iDevice-uri, iar in imaginea de mai sus aveti o noua dovada a faptului ca acest lucru este posibil. Dupa cum puteti observa, Apple a creat in interiorul meniului Settings>Cellular, Configurari>Conexiune Celulara, un submeniu numit Voice, Voce, in care putem alege pe ce retea vom utiliza terminalul nostru.

  Desi iOS 8.1 dezactiveaza 3G, problema este ca aceasta optiune nu este disponibila decat pentru operatorii care nu sunt parteneri ai companiei Apple si nu au un Carrier Bundle semnat in iOS. In aceasta idee, in Romania doar cei de la DigiMobil ar trebui sa va afiseze respectiva optiune in iOS 8.1 beta 1 in momentul de fata, in timp ce pentru Orange, TELEKOM Romania si Vodafone ea nu va fi disponibila deoarece operatorii nu o ofera.

  Partea buna pentru aceasta schimbare este de indata ce o solutie de jailbreak iOS 8.1 va fi disponibila vom putea implementa modificarile necesare pentru a utiliza acel meniu si a dezactiva 3G pe iPhone dupa bunul plac.

26 COMENTARII

  1. Zaone,ziceai ca navigarea pe 3G consuma mai mult din autonomie ca si 4G,iar din “using higher cellular speeds loads data faster,but may decrease battery life” eu înțeleg ca 4G halește mai mult din baterie decât 4G,pana la urma cum e? Mie mi se pare ca 4G consuma mai mult bateria fata de cand am avut doar 3G,pe același 5S. Si asta in condițiile in care am full semnal la 4G(Timisoara).

  2. S-ar putea sa nu fie nevoie de un tool special. Cred ca merge pe acelasi principiu cu vechiul toggle de 4G in 3G de pe 7.x.x. Stergi niste .plist din folderul carrier-ului tau si ar trebui sa ai setarile. Poate am timp si pun beta-ul ca sa verific.

  3. Ar putea si operatorii sa actualizeze carrier bundle-ul astfel incat sa ofere aceasta optiune pentru a se conforma cu schimbarile din iOS 8.1. Poate unii dintre ei vor face asta la lansare sau dupa, deocamdata inca e in beta. Vedem mai tarziu ce va fi.

  4. Ok am inteles ca numai pe Digi se poate dezactiva 3G, dar reteaua lor nu merge pe 2G, asa ca la ei aceasta optiune nu are nici un rost….

  5. De ce ar dezactiva cineva 3g?

    Va place sentimentul de intoarcere in timp cu 10 ani ?

    2g este useless pe internet. calitatea audio in apeluri este mai scazuta.

    De ce ati face asa ceva? nu aveti incarcatoare la telefon ?

  6. Revin și spun că nu tine de iOS ci de carier settings, pe digi exista aceasta opțiune și in 8.0.2 și trece pe roamingul Vodafone.

  7. O tara de romanasi fraieri condusa de interesele unor japca-operatori care promoveaza la greu oferte cu conexiunile 3G-4G si e vai de mama ei acoperire,inafara de comuna bucuresti si inca doua,trei sate mai mari…

  8. @Adrian: Dezactivez 3G cand stau acasa sau noaptea ca sa nu stau cu telefonul la priza decat o data la 3 zile. Semnalul 3G fluctueaza in casa si-ti consuma bateria foarte repede, iar reincarcarile dese nu sunt tocmai sanatoase pentru o baterie.

  9. @Dark: m-am uitat si eu prin .plist-urile din .ipcc-ul Orange dar am gasit ceva doar “show4G switch”. mai ai tu un AS in maneca?

  10. De ce as dezactiva 3g? Hmm, pentru ca locuiesc intr-o zona unde smnalul”3g-4g” afiseaza doar o line, fapt entru care daca cineva ma suna nu pot fi contactat. Trist din pacate.

  11. La mine nu mai merge DigiMobilR când dau pe 2G in Slatina si in afara. Doar prin alte localități. Ei mi-au spus ca se lucrează la rețea si ca durează între 6 si 12 luni…

  12. @sawrl Well, treaba sta cam asa. Pe iOS 7 daca nu ma insel, by default din system aveai toggle pt. 3G. La care se adaugau plist-urile de la carrieri care aveau ca scop sa modifice diverse prin sistemul de operare (la noi de ex. transforma 3G in 4G). Daca nu au modificat modul prin care opereaza bundle-urile alea de la carrieri, daca ai sterge fisierele (nu stiu care, trebuie sa ma uit pe acolo) ar trebui sa apara optiunile astea. Ai beta instalat?

  13. @Alin I, Nu exista aceasta optiune la Digi pe iOS 8.0 sau iOS 8.0.2, ai doar posibilitatea de a activa/dezactiva LTE. In schimb pe iOS 7 era Enable/Disable 3G si trecea pe 2G pe Vodafone.
    Digi nici macar nu are carrier bundle, foloseste cel standard cu denumirea Carrier 17.0.