iOS 8.1 permite dezactivarea 3G in anumite conditii

  Zilele trecute v-am spus ca puteti dezactiva 3G in iOS 8.1 multumita unor schimbari facute de catre compania Apple pentru sistemul sau de operare pentru iDevice-uri, iar in imaginea de mai sus aveti o noua dovada a faptului ca acest lucru este posibil. Dupa cum puteti observa, Apple a creat in interiorul meniului Settings>Cellular, Configurari>Conexiune Celulara, un submeniu numit Voice, Voce, in care putem alege pe ce retea vom utiliza terminalul nostru.

  Desi iOS 8.1 dezactiveaza 3G, problema este ca aceasta optiune nu este disponibila decat pentru operatorii care nu sunt parteneri ai companiei Apple si nu au un Carrier Bundle semnat in iOS. In aceasta idee, in Romania doar cei de la DigiMobil ar trebui sa va afiseze respectiva optiune in iOS 8.1 beta 1 in momentul de fata, in timp ce pentru Orange, TELEKOM Romania si Vodafone ea nu va fi disponibila deoarece operatorii nu o ofera.

  Partea buna pentru aceasta schimbare este de indata ce o solutie de jailbreak iOS 8.1 va fi disponibila vom putea implementa modificarile necesare pentru a utiliza acel meniu si a dezactiva 3G pe iPhone dupa bunul plac.