Downgrade la iOS 8.0.2 sau iOS 8 este posibil

  Lansarea iOS 8.1 din cursul serii trecute nu a motivat compania Apple să blocheze posibilitatea de a mai face downgrade la iOS 8 sau iOS 8.0.2, acest lucru fiind în continuare posibil pentru iPhone, iPad sau iPod Touch. Downgrade la iOS 8.0.2 sau iOS 8 este permis de către compania Apple prin semnarea SHSH-urilor pentru cele două versiuni vechi ale sistemului de operare pentru iDevice-urile noastre, decizia fiind destul de neobișnuită, cel puțin pentru al doilea dintre ele.

UPDATE: Apple nu mai semnează iOS 8.

  Downgrade la iOS 8.0.2 și iOS 8 puteți face urmând instrucțiunile de mai jos, iar pentru procedură este necesar să descărcați în prealabil un ipsw al versiunii de iOS dorite de către voi. Înainte de începe orice fel de procedură de acest gen verificați întotdeauna statusul semnărilor de SHSH-uri pentru diversele versiuni ale iOS în această pagina.

  Înainte de a începe trebuie să faceți un backup pentru toate datele voastre deoarece ele vor fi șterse complet din terminale. Exisă în același timp posibilitatea ca un backup făcut pentru iOS 8.1 să nu poată fi utilizat în versiunile vechi ale iOS 8, caz în care va trebui să reveniți la versiunea nouă.

  Teoretic procedura este posibilă folosind doar optiunea Check for updates, care nu șterge datele din terminale și fără a mai introduce terminalul în DFU Mode în prealabil, așa că o puteți încerca întâi.

Tutorial downgrade iOS 8.1 la iOS 8 sau iOS 8.0.2

  1. Descărcați iOS 8 sau iOS 8.0.2 din Tabelul de jailbreak
  2. Conectați iPhone, iPad si iPod Touch-ul la calculatorul vostru și deschideți iTunes.
  3. Introduceți dispozitivul in DFU Mode urmand acesti pași: apăsați simultan butoanele Home și Lock timp de 10 secunde, eliberați butonul Lock și țineti apăsat doar butonul Home până când iTunes va recunoaște dispozitivul, chiar dacă ecranul rămâne stins.
  4. Apăsati butonul Restore al iTunes și programul va instala versiunea aleasă de către voi in terminalele voastre.