Prima Pagina accesorii Iată ce produse Apple generează cei mai mulți bani pentru companie

Iată ce produse Apple generează cei mai mulți bani pentru companie

  Compania Apple câștigă peste 100 de miliarde de dolari anual din produsele vândute în întreaga lume, dar oare care dintre ele generează cele mai mari venituri pentru cei din Cupertino. Dacă încă nu ați ghicit deja, ei bine vă spun că terminalele iPhone genereaza de ani buni cei mai multi bani pentru compania Apple, iar în graficul de mai sus puteti vedea exact raportul de incasări aduse de către ele în raport cu restul produselor companiei americane.

  Practic iPhone-urile aduc în fiecare trimestru fiscal mai bine de jumătate dintre banii încasați de către Apple și acest lucru este cât se poate de normal din moment ce ele înregistrează și cele mai mari vânzări. Din păcate pentru Apple tabletele iPad încep sa genereze venituri din ce în ce mai mici, exact precum iPod-urile, dar partea bună este că Mac-urile și iTunes atrag interesul unui număr tot mai mare de utilizatori și genereaza tot mai mulți bani pentru companie și dezvoltatori.

 • seby

  Mac-urile astea sunt interesante si de ce nu , chiar bune , dar sunt departe de a fii cea ce sar dorii sa fie. Practic Apple a luat naștere din cauza Mac-ului si părerea mea e ca daca sar fi axat doar pe ele , Apple era istorie de mult.
  Daca luam in calcul perioada de când au apărut si ne aruncam un ochi si pe piața putem spune destul de lejer ca nu este o reușită prea mare.
  Păcat de ele ca sunt destul de bune , nu atât de bune încât sa-și justifice prețul , dar bune. Problema e ca nu prea văd sa reușească sa depășească concurenta sau sa pună in umbra Windows-ul.

 • doe

  @seby – cum sa puna in umbra Windows , cand OSX e strict legat de hardware-ul Apple ?
  Nu e nici foarte complex , nu are nici functii , nici securitate pt segmentul corporate si nu are suport pt hardware, iar mult software nu-l suporta. Si nu de prea mult timp, are si ceva mai multe aplicatii care ruleaza pe el .
  Acum vreo 8 ani era pustie scena software pt MacOS si apoi OSX.

 • Cristian

  Totusi vanzarile Mac-ului au crescut foarte mult fata de cele ale Windows-ului sau alte platforme.Pretul unui Mac este unul foarte bun avand in vedere hardware-ul de care dispui, materialele, design-ul, suita de programe preinstalate, update-ul gratuit, suportul Apple etc.Daca le pui pe hartie pe toate ajungi la concluzia ca Mac-ul e mai ieftin decat Windows-ul.Nu vorbim de Windows piratat, programe piratate etc.Si uitati-va si la pretul notebook-urilor ca unul care se apropie de configuratiile unui Macbook Pro entry level are aproape acelasi pret.Mac-ul nu prea atrage pentru ca este destinat in mare parte productivitatii.Observati ca 95% dintre creatorii de content de orice fel folosesc Mac.La noi inca e scump si nu si-l permite toata lumea, dar in tarile dezvoltate Mac-ul are o cota de piata destul de mare.

 • EiGeorge

  @doe, vorbesti ca sa iti vezi si tu “operele” pe site-ul asta, sau ai vreo legatura cu lumea reala?
  Hai sa-ti arat eu cum sta treaba cu OS X -ul asta nesigur corporate, care nu e complex si n-are suport hardware si pe care nu merg decat vreo 2 aplicatii ratacite!
  Stii ca suita Adobe Creative merge mai bine pe mac decat pe windows? Sau ca MS Office este mai frumos pe mac decat pe propriul lor Windows? Sau stii cumva ca sunt aplicatii excelente care nu exista decat pe mac?
  Uite in link-ul de mai jos unde baietii de la HTC (opaaa, concurenta!), au birourile pline de macuri (71 de mere apar in film) si nu le e rusine deloc, pentru ca da, sunt bune si mai usor si sigur de lucrat pe ele decat orice alt WIndows!
  https://www.youtube.com/watch?v=UHvbLkFbYJM
  @seby, ai dreptate ca sunt scumpe de cumparat, dar ti-ai pus problema ca un macbook din 2010 il dai cu 2.000 lei? Daca faci de fapt socoteala in timp nu costa mai mult decat altele!