Tim Cook zboara in China pentru a convinge guvernul sa nu mai atace serverele iCloud

  Zilele trecute v-am spus ca guvernul chinez a fost acuzat de faptul ca a initiat un atac de tip MITM impotriva serverelor iCloud, dar si cele ale companiei Microsoft care gazduiesc sistemul Live.com. Desi guvernul chinez nu a recunoscut oficial acuzatiile, Tim Cook a zburat in China pentru a incerca sa rezolve problema si s-a intalnit cu vicepremierul tarii pentru a discuta despre problemele generate de catre tentativa de furt a username-urilor si parolelor utilizatorilor iCloud.

Apple Chief Executive Tim Cook discussed user data security at a meeting on Wednesday with a top Chinese government official in Beijing, the official Xinhua news agency reported. At a meeting on Wednesday in Zhongnanhai, the Beijing complex housing China’s central government, Cook and Vice Premier Ma Kai exchanged views on “protection of users’ information” as well as “strengthening cooperation and in information and communication fields,” according to Xinhua.

  Conform celor de la Reuters, Tim Cook a discutat cu vicepremierul Ma Kai despre modalitati prin care informatiile personale ale utilizatorilor pot fi protejate, dar si despre cum poate fi imbunatatita cooperare dintre companie si guvern. Desigur ca nimeni nu stie exact la ce acord au ajuns cei doi, insa compania Apple a inceput inca de zilele trecute sa redirectioneze utilizatorii iCloud catre alte servere pentru a ii proteja impotriva atacurilor initiate de guvern.

  Chiar daca China nu va recunoaste oficial ca a incercat sa fure parole si username-uri ale utilizatorilor iCloud, faptul ca Tim Cook a zburat in China pentru a discuta cu vicepremierul despre aceasta problema confirma identitatea atacatorului.

6 COMENTARII

  1. Nu stiu altii, dar eu am inteles de aici ca Apple se roaga de chinezi sa nu-i mai atace serverele; acum, intrebarea care se pune este urmatoarea: daca sistemul de criptare este strong/est de ce sa ma rog de atacator sa il lase in pace?
    Just ask!

  2. Cand te duci cu asemenea rugaminti , le mai faci si publice , ca sa-i faci de rusine pe chinezi ?
    Cred ca trebuiau sa mearga pe blat , sa le dea cateva miliarde sa-i lase in pace . Nu prea exista vreo modalitate sa fortezi chinezii sa faca ceva ce nu vor .

  3. Asta cu criptarea e Vrajeala.
    Daca băieți se lauda ca doar apple poate vizualiza si decripta continutul, de ce s-ar mai duce in China sa vb pt interceptare ?
    Lucrurile sunt f grave pt apple, de asta s-a dus in China sa rezolve problema.