Apple avertizează utilizatorii în legatură cu atacul privind furtul username-urilor și parolelor iCloud

  Ieri v-am spus că guvernul chinez a inițiat un atac de tipul MITM pentru a fura username-urile și parolele utilizatorilor chinezi ai iCloud, interceptând traficul acestora către serverele Apple și redirecționându-l către un website propriu. Pentru că problema afectează aproape toți chinezii care folosesc un browser popular din China pentru navigare pe internet, astăzi compania Apple a confirmat faptul că traficul către iCloud este interceptat în China, asigurând utilizatorii că serverele sale nu au fost compromise.

Apple said on Tuesday it is aware of ‘intermittent organized network attacks’ on users attempting to sign-in on iClould.com, reported Dow Jones. However, the company assured that iCloud servers were not compromised. Apple added that the attempted attacks don’t affect iCloud sign-in on mobile and macs that are running the most up to date version of OS X.

  Conform celor de la CNBC.com, compania Apple nu a acuzat în mod direct guvernul chinez de organizarea acestui atac, însă din moment ce traficul este redirecționat direct din hub-ul național controlat de guvern, lucrurile sunt clare. Apple nu prea are ce să facă în această situație, Microsoft fiind deasemenea afectată de către un atac pe care guvernul chinez nu se obosește să îl mascheze în vreun fel, el fiind unul dintre cele mai mari si mai controversate lansate până acum, securitatea datelor în China fiind serios pusă în discuție.