Prima Pagina Apple Iata de ce unele poze inregistrate cu iPhone sunt afisate cu orientare...

Iata de ce unele poze inregistrate cu iPhone sunt afisate cu orientare inversa

  Daca ati inregistrat vreodata poze cu propriul terminal iPhone si ele erau afisate “cu susul in jos” in calculator dupa ce le-ati copiat sau le-ati trimis prin email unei alte persoane, iata ca acum avem si o explicatie pentru acest lucru. Se pare ca toate pozele inregistrate folosind butoanele de volum sunt intoarse invers de catre iOS, chiar daca voi tineti terminalul corect in mana in timpul inregistrarii, adica cu butonul Power in sus, dar Apple le marcheaza ca avand o orientare diferita.

  Programele foto ale companiei Apple pentru OS X afiseaza corect pozele, iar in Windows nu am intampinat vreodata probleme din cauza acestui lucru, insa exista persoane care au intampinat. Desi terminalul iPhone salveaza poza cu orientarea invers, in datele EXIF orientarea corecta este specificata si astfel multe programe afiseaza pozele fara probleme, dar in cazul in care veti intalni unele care le afiseaza invers, veti sti ca problema vine de la modul in care salveaza iOS-ul pozele cand le inregistrati cu butoanele de volum.

 • maricel

  La ip 4 se mai întîmplă

 • Andrei

  Si mie la ip 4s mi se intampla, si partea nasoala era ca nu puteam sa le intorc pe windows, trebuia sa le deschid cu paint, sa le salvez in alta parte si abea dupa sa le intorc 🙂 Va dati seama ce distractie sa faci asta la 40-50 de poze

 • robert

  Si la 5s se întâmpla si nu folosesc butoanele de volum pt înregistrarea pozelor

 • Andrei Tod

  Defapt e exact invers,butoanele de volume trebuie sa fie sus,power jos,de asta se intampla.De la iPhone 4 stiam treaba asta.Fa o simpla cautare pe google si voila.

 • ss33

  am patit asta si nu folosesc butoanele de volum..

 • radu

  Pe 4s toate is intoarse pe Windows

 • Ionut Burlui

  Nu e adevarat. Eu nu folosesc la poze butoanele de volum ale iPhone-ului si in windows tot inversate apar pozele.

 • Andrei Tod

  Nu trebuie sa folositi butoanele de volum,doar sa fiti atenti cand faceti poze sa fie in partea de sus a telefonului si orientarea in windows va fi corecta.

 • CLAUDIU DANIEL

  Mie mi se intampla cand deschid camera si ulterior rotesti tel si camera nu apuca sa roteasca si ea si faci poza ! Asa ramane dar ulterior o poti edita in tel !