Instant HotSpot – iata cum il folosesti cu Mac si iPad

  Instant HotSpot este o functie implementata de catre compania Apple pentru posesorii de iDevice-uri si Mac-uri cu OS X Yosemite, ea permitandu-le acestora sa beneficieze oricand de conexiunea de internet oferita de catre un terminal iPhone. Instant HotSpot functioneaza atat cu Mac-urile ce ruleaza OS X Yosemite, cat si cu tabletele iPad care ruleaza iOS 8.1, insa pentru a folosi in mod permanent sistemul este necesar sa treceti printr-un proces de setup in terminalele voastre.

Activează hotspotul personal pe iPhone cu doar câteva clicuri pe Mac. Deci când ai iPhone-ul pe-aproape, poți intra online de pe Mac.

  Inainte de a incepe verificati acest articol pentru a vedea daca Mac-ul vostru este compatibil cu functia Instant HotSpot. Separat verificati daca iPhone-ul si Mac-ul vostru sunt logate la acelasi Apple ID, cont Apple, acest pas fiind necesar, altfel nimic nu va functiona.

1. Activati conectivitatea Wi-Fi pe iPhone din Settings>W-Fi, Configurari>Wi-Fi, dar si din Mac, apasand iconita Wi-Fi din menu bar si alegand optiunea Wi-Fi On.

2. Activati Bluetooth din Settings>Bluetooth, Configurari Bluetooth, dar si din Mac, apasand iconita Apple din menu bar si alegand System Preferences>Bluetooth>Turn Bluetooth on.

3. Daca aveti conexiunea de internet activa pe iPhone, atunci in Mac veti vedea in meniul Wi-Fi o retea Personal HotSpot a iPhone-ului vostru si daca o veti selecta foloind mouse-ul, veti interconecta automat cele doua produse Apple.

  De indata ce conexiunea a fost realizata veti putea naviga pe internet folosind conexiunea terminalului vostru fara a mai fi nevoie sa faceti alte setari pentru conectare. Cand va veti indeparta de Mac cu iPhone-ul conexiunea va fi automat dezactivata si reactivata cand va apropiati de el, conexiunea Bluetooth fiind cea care este utilizata pentru identificarea terminalelor, conexiunea Wi-Fi permitand transferul de date la viteze ridicate intre cele doua dispozitive.