iPhone 6 și iPhone 6 Plus – costurile componentelor și intențiile curajoase ale Foxconn

  iPhone 6 și iPhone 6 Plus au fost lansate cu mai bine de o lună de zile în urmă de către compania Apple, iar în imaginea de mai sus puteti vedea care este costul fiecărei componente în parte a terminalelor celor din Cupertino. La o simplă analiză se observă extrem de ușor faptul că ecranul este cea mai scumpă componentă a unui iPhone, iar acest lucru i-a determinat pe cei de la Foxconn să ia decizia de a investi 4.7 miliarde de dolari într-o fabrică al cărui scop va fi de a produce ecrane pentru compania Apple, susțin cei de la wsj.

Apple Inc.’s major assembler Foxconn is in preliminary discussions with a provincial government in northern China for an investment in a new factory that would make high-end screens for iPhones and other mobile devices, people familiar with the talks say. Foxconn hopes to capture the growing demand for high-resolution, energy-efficient displays and supply Apple and other smartphone makers in the next few years.

  Deși cei de la Foxconn par hotărâți să producă această fabrică și poartă deja discuții cu guvernul chinez, nimeni nu știe dacă Apple a fost consultată de către reprezentanții companiei taiwaneze. Având în vedere că Apple și Foxconn sunt într-o strânsă colaborare de ani buni de zile, nu ar fi greu de crezut că noua fabrică ar putea fi aleasă pentru a produce ecranele viitoarelor terminale iPhone, insă rămâne de văzut cât va dura până când fabrica va fi efectiv sonstruită.