Prima Pagina Camera iPhone 6 are camera mai buna decât Nokia Lumia 1020 conform experților

iPhone 6 are camera mai buna decât Nokia Lumia 1020 conform experților

  iPhone 6 are o cameră de 8 megapixeli și deși Nokia Lumia 1020 este privit de către mulți drept smartphone-ul cu cea mai bune cameră implementată vreodată într-un terminal mobil și asta nu doar prin prisma rezoluției de 41 de megapixeli a camerei, iată că realitatea este alta. Conform experților în fotografie de la DxOmark. care au testat camera iPhone 6 și pe cea a Nokia Lumia 1020, terminalul companiei Apple care o camera mai bună decât smartphone-ul ce face parte din seria Lumia.

  Conform celor care au testat cele două smartphone-uri, iPhone 6 înregistrează atât poze, cât și clipuri video mai bune decăt smartphone-ul Lumia, diferența cea mai mare existând în ceea ce privește capacitatea de a înregistra video. Informații detaliate cu privire la ceea ce a departajat cele două terminale găsiți pe website-ul lor, însă cred că imaginile de mai jos explică foarte clar de ce smartphone-ul companiei Apple primește o notă atât de mare în acest test, uimind cu siguranță un număr foarte mare de utilizatori.

 • Dan

  Vezi ca sub articol sunt niste comentarii care mi s-au parut cel putin pertinente….sau nu conteaza ca-s in contradictie cu tonul articolului?
  Personal am avut 1020 si am facut fotografii si cu iphone 6. Nu am pretentia ca sunt un guru al fotografiei, dar ce am obtinut cu 1020 pentru iphone estela nivel de sf.
  Parerea mea.

 • NicKel

  depinde cine-i plătește pe experți, se pare că de data asta Apple…

 • AppleForever

  haters gonna hate …… f multi megapixeli pusi pt cretini care pun accent pe cifre nu pe performanta.hai sa fim seriosi 41 mp ? :))

 • Mostwanted

  Dacă citești primul comentariu… Cam pare cusut cu asta albă articolul! Și din pozele alea nu reiese invers :l

 • j

  Nu stiu de unde sunt gasiti acesti experti dar sa compari o optica manfactuarta de Carl Zeiss de pe Lumia 1020 cu ce exista actualmente pe iPhone 6 este o blasfemie. Intr-adevar iPhone da clase la o gramada de lucruri dar camera este, din pacate, punctul slab in continuare.

 • Matzero

  @Dan nu sunt expert in fotografie defapt folosesc doar auto adica cum fac majoritatea utilizatorilor de telefoane. Pot spune ca am incercat Nokia 1020 si nu mi s-a parut ca este peste iphone defapt nu mi s-a parut ca este peste vreun telefon detinut de mine. Am citit pe net ca poti obtine rezultate mai bune insa tre sa umbli in toti dracii de setari. Drept urmare l-am vandut. Bine camera este ultimul lucru pentru care am scapat de el cat mai repede.

 • ionut

  Am folosit Nokia 1020 aproximativ 6 luni si pot sa confirm ca are cea mai buna camera pusă pe un smartphone. Pozele erau identice cu un Canon 500D. Sunt pasionat de fotografie si lentilele Carl Zaiss chiar își fac treaba in absolut toate cazurile. Nu spun ca iPhone 6 are o camera proasta dar știu ce am avut in mâna si ce poze capta acea camera de, într-adevăr, 41 mpx.

 • Marius

  Pentru cei care nu au habar cum se fac aceste calcule. Nu i-a platit nimeni pe expertii care au facut experimentul , pur si simplu au facut comparatiile pozelor la nivel flat. Daca nu stiti ce inseamna asta va explic acum. Nokia, samsung si multe alte smartphonuri obisnuiesc sa adauge un extra saturatie pozelor pentru a le da un look mai bun. Dar in cazul testelor pozele se reduc la flat image si se compara calitatea imagini, cat de corecte sunt culorile de realitate, daca apar aberatii cromatice in imagini si multe altele. Asa ca nu va mai dati voi cu parerea sa ziceti ca e mai buna o imagine doar pentru ca ati vazut-o pe un display mai saturat.
  Apple poate a avut aceiasi camera de 8 megapixeli pe ultimile 3 iphonuri, dar au imbunatatit constant lentilele si senzorul. Lentilele le-au pus din safir, iar intelegerea dintre hardware ai software este una impecabila la apple.
  Toti marii fotografi, jurnalisti, videografi sustin ca iphonul are cea mai buna camera. Si aia sunt platiti? Si eu sunt platit?

 • Claudiu

  @ Marius tu sigur nu esti un mare jurnalist, asa ca normal ca nu esti platit. Taci din gura si accepta realitatea, Nokia are camera ma buna, ca nu vrei tu si ceilalti tacaniti sa recunoasteti asta e partea a II-a. Eu unul am ales iphone 6 ca telefon personal, camera nu este un criteriu dupa care ma iau cand aleg un telefon, dar pentru pasionatii de camere go for Nokia.

 • Marius

  Prietene, scoate pozele pe PC si deschide-le full size pe un ecran mare de cel putin 24″ full HD si mai vorbim dupa. Sunt curios cum ai decis tu ca Nokia scoate pozele mai bine, probabil de la saturatie. Dar na, aia de au facut testele sunt niste dobitoci, tu stii mai bine de ii contrazici.
  Nici pentru mine nu este un criteriu sa aleg telefonul dupa camera si dupa numarul de megapixeli, dar daca nu stii cum se fac aceste teste, atunci nu mai comenta aiurea. Specialistii aia nu deschid doar o simpla imagine si apoi o compara cu cealalta si zic ” aha, mi se pare mai buna asta” , nu , intra adanc in poza si fac n teste.

 • Marius

  Apropo, acele schite de mai sus reprezinta ceva pentru tine sau nici macar nu le-ai luat in considerare ca nu stii ce sunt?

 • 123456789

  Asta e diferenta intre iPhone 5S si iPhone 6 Plus http://youtu.be/wQpPMTDYkl4.

  Acum avem diferanta pe partea video unde iPhone-ul 6 bate Lumia 1020 confirm expertilor http://youtu.be/19Yxd0SdwbU.

  Ce sa cred eu in situatia asta @Marius , nu intelege gresit dar nu e corect sa declaram Apple castigator in situatia in care Lumia filmeaza impecabil , a rupt in bucati si Galaxy-ul S5

  http://youtu.be/B2-yofwjgGY.

  Nu ai ce compara http://youtu.be/EOlz9QIQsmU

  Eu cred ca Apple foloseste un truc , cerul este atat de Albastru , in rest culorile sunt sterse iar clitatea filmarii mediocra in conparatie cu Lumia .

 • Claudiu

  First of all noi nu suntem prieteni. Am deschis pozele pe un mbp retina de 15″. Ne zoomate si zoomate se văd clar mai bine pozele făcute cu Lumia, iar pe noapte nu exista grad de comparație.
  Astăzi o sa le pun si pe TV 1080p de 55″ sa fac o comparație, dar știu sigur rezultatul.

 • Claudiu

  Schițele de mai sus nu reprezintă nimic. Ochiul meu a fost mai satisfăcut de pozele scoase de Lumia.