Prima Pagina aplicatii Uber vine în România, acceptă înscrieri pentru primii 100 de “taximetristi”

Uber vine în România, acceptă înscrieri pentru primii 100 de “taximetristi”

  Uber vine în România și v-am spus asta înca de acum cateva săptămâni de zile, dar astăzi aflăm că de o perioada de timp compania americana început să înregistreze cereri de la primele 100 de persoane dornice să devină “taximetristi” în viitorul serviciu. Într-o pagină specială de înscriere disponibilă pentru orașul București, cei de la Uber au înregistrat deja aproape 30 de înscrieri de la persoane dornice să câștige bani din transportul local de persoane prin sistemul său.

  Uber este un serviciu extrem de controversat deoarece le oferă afiliaților săi posibilitatea de a face transport local de persoane fără a avea o licență de taximetrie, iar asta la prețuri mai mici decăt cele practicate de către companiile de taxi. În Europa taximetriștii au protestat în multiple orașe împotriva Uber, unele țări au interzis activitatea serviciului pe propriul teritoriu, iar acum el încearcă să cucerească România în capitala care are o multitdine de companii de taximetrie extrem de influente.

  Sunt 100% sigur că Uber va găsi suficiente persoane dispuse să facă parte din serviciul său, însă va fi interesant de văzut cum vor reacționa companiile de taxi, mai ales din punct de vedere legal. Uber a căutat în fiecare țară “portițe” în legile privind taximetrie și le-a exploatat pentru a își lansa serviciul, însă nu a avut succes peste tot și sunt extrem de interesat să văd cum vor evolua lucrurile în România.

Thanks to Mihai.

 • cristi

  pai e simplu nu trebuie interzis pentru ca e deja ilegal

  e transport public de persoane – iti trebuie licenta, taximetru omologat, bon fiscal, examen medical special, ANPC etc.

  si nici companiile de leasing/asigurari nu cred ca o sa fie de acord pentru ca aceasta activitate conduce la o uzura accelerata si la riscuri mai mari de accident – de aici conditii speciale pentru taxi-uri

  si e o problema si de securitate, mai ales dupa cazul crimei de la otopeni

  probabil in prima perioada o sa fie in zona gri si nu vor fi probleme atata timp cat nu sunt prinsi dar apoi site-ul va fi inchis (2-3 luni maxim)

 • BogdanTam

  N-are nici o sansa in Romania

 • Razvanel

  Atata timp cat nu sunt tigani din ilfov, puscariasi, oameni degradanti si alte forme de viata inculte si primitive similare unei amibe vor avea succes 🙂

 • amfetamin

  Parca Uber avea masini de lux si prețuri mai mari decât un taxi obișnuit,eu cel putin asa stiu.

 • anonim

  @amfetamin: Uber nu are nicio masina. Sofer in reteaua Uber poate fi oricine, se face cu masina personala asa cum e ea. Tocmai de-asta nu e legal la noi, conform legii ai nevoie de licenta pentru a transporta persoane plus licenta pe masina.

 • A.M

  Nu stiu ce sansa reala va avea la noi dar observ ca e destul de avansat in UE – la Vestici.

  https://www.uber.com/cities

  In acele tari nu o fi obligatorie licenta si tot ce impune transportul de persoane?

 • amfetamin

  Pai uite ca zaone zicea ca Uber este un serviciu de taximetrie VIP cu prețuri mai mari decât la taximetriști, pana la urma cum e???
  https://www.idevice.ro/2014/10/10/uber-romania/