Uber vine în România, acceptă înscrieri pentru primii 100 de “taximetristi”

  Uber vine în România și v-am spus asta înca de acum cateva săptămâni de zile, dar astăzi aflăm că de o perioada de timp compania americana început să înregistreze cereri de la primele 100 de persoane dornice să devină “taximetristi” în viitorul serviciu. Într-o pagină specială de înscriere disponibilă pentru orașul București, cei de la Uber au înregistrat deja aproape 30 de înscrieri de la persoane dornice să câștige bani din transportul local de persoane prin sistemul său.

  Uber este un serviciu extrem de controversat deoarece le oferă afiliaților săi posibilitatea de a face transport local de persoane fără a avea o licență de taximetrie, iar asta la prețuri mai mici decăt cele practicate de către companiile de taxi. În Europa taximetriștii au protestat în multiple orașe împotriva Uber, unele țări au interzis activitatea serviciului pe propriul teritoriu, iar acum el încearcă să cucerească România în capitala care are o multitdine de companii de taximetrie extrem de influente.

  Sunt 100% sigur că Uber va găsi suficiente persoane dispuse să facă parte din serviciul său, însă va fi interesant de văzut cum vor reacționa companiile de taxi, mai ales din punct de vedere legal. Uber a căutat în fiecare țară “portițe” în legile privind taximetrie și le-a exploatat pentru a își lansa serviciul, însă nu a avut succes peste tot și sunt extrem de interesat să văd cum vor evolua lucrurile în România.

Thanks to Mihai.