UPC Wi-Free – internet Wi-Fi GRATUIT pentru clienții UPC folosind propriile modem-uri Wi-Fi (Video)

  UPC Wi-Free este un serviciu lansat de către UPC România pentru proprii clienti, el permitând accesarea de internet Wi-Fi GRATUIT atunci când nu sunteți acasă, dar vă aflați în apropierea unuia dintre cele peste 200.000 de puncte de acces din România. Serviciul este oferit gratuit de către compania UPC tuturor abonaților săi de internet fix, astfel că daca ești unuș dintre cei peste 400.000 de clienți ai companiei poți beneficia și de internet Wi-Fi gratuit când ești departe de casă.

  UPC Wi-Free necesită logarea utilizatorului folosind username-ul și parola create pentru contul My UPC, după logare accesul gratuit la internet fiind disponibil pentru o perioadă nelimitată de timp. Serviciul UPC Wi-Free funcționează cu ajutorul modem-urilor Wi-Fi ale clienților din România, cei de la UPC activându-l automat pe dispozitivele acestora cu bandă de internet separată pentru traficul făcut de vizitatori, cele două rețele fiind teoretic independente.

  Ca să fiu sincer ideea celor de la UPC este destul de ciudată pentru că imi vine greu să cred că toți clienții ar fi de acord ca echipamentele folosite pentru internet să înregistreze trafic de la vizitatori aflați în preajmă. Chiar daca UPC susține că rețeaua Wi-Free este independentă, ea funcționează în același modem, consumă un număr limitat de resurse, iar asta ar putea genera probleme cu performanțele de navigare pe internet ale unora.

  UPC Wi-Free este activ și accesibil în preajma blocurilor sau a caselor în care exista echipamente Wi-Fi UPC.