Prima Pagina internet UPC Wi-Free – internet Wi-Fi GRATUIT pentru clienții UPC folosind propriile modem-uri...

UPC Wi-Free – internet Wi-Fi GRATUIT pentru clienții UPC folosind propriile modem-uri Wi-Fi (Video)

  UPC Wi-Free este un serviciu lansat de către UPC România pentru proprii clienti, el permitând accesarea de internet Wi-Fi GRATUIT atunci când nu sunteți acasă, dar vă aflați în apropierea unuia dintre cele peste 200.000 de puncte de acces din România. Serviciul este oferit gratuit de către compania UPC tuturor abonaților săi de internet fix, astfel că daca ești unuș dintre cei peste 400.000 de clienți ai companiei poți beneficia și de internet Wi-Fi gratuit când ești departe de casă.

  UPC Wi-Free necesită logarea utilizatorului folosind username-ul și parola create pentru contul My UPC, după logare accesul gratuit la internet fiind disponibil pentru o perioadă nelimitată de timp. Serviciul UPC Wi-Free funcționează cu ajutorul modem-urilor Wi-Fi ale clienților din România, cei de la UPC activându-l automat pe dispozitivele acestora cu bandă de internet separată pentru traficul făcut de vizitatori, cele două rețele fiind teoretic independente.

  Ca să fiu sincer ideea celor de la UPC este destul de ciudată pentru că imi vine greu să cred că toți clienții ar fi de acord ca echipamentele folosite pentru internet să înregistreze trafic de la vizitatori aflați în preajmă. Chiar daca UPC susține că rețeaua Wi-Free este independentă, ea funcționează în același modem, consumă un număr limitat de resurse, iar asta ar putea genera probleme cu performanțele de navigare pe internet ale unora.

  UPC Wi-Free este activ și accesibil în preajma blocurilor sau a caselor în care exista echipamente Wi-Fi UPC.

 • bogdan

  E ceva asemanator in UK. Numai ca BT UK nu te obliga sa dai netul tau altora. Te intreaba chestia asta si daca esti de acord bine,daca nu nu si basta. UPC activeaza automat…nu suna bine…

 • egrimisu

  In franta unde sunt eu acum, toți operatorii folosesc partajarea rețelei, iar routerele vin configurate cu acest vlan , bineinteles ca il poti dezactiva , dar dezactivand funcția din router nu mai poti beneficia de partajarea altui utilizator

 • viorel

  Eu as fi deacord 🙂

 • aba1011

  e o idee grozava

 • seby

  Si in Belgia se folosește de ani de zile sistemul asta………toți operatorii i-l folosesc.
  Apropo NU afectează absolut deloc calitatea sau orice altceva , așa ca nu vorbiți in necunoștință de cauza. Sincer la cât de avansată este România la capitolul internet , m-a Mir ca pana in 2014 nu au introdus deja pe piața acest serviciu………deci se pare ca mai avem de învățat la unele capitole.

 • bogdan

  Egrimisu mi se pare de bun simt ce spui. @seby cum nu afecteaza? Fii expliCit te rog?

 • vad

  mie mi se pare ciudat, tatalui meu i-au implementat acest serviciu in routerul de acasa ( practic apar doua retele wi-fi ) … am facut sesizare online si pana acum nu am primit nici un raspuns … adica eu platesc ceva si ei dau moca la altii … macar daca routerele erau mai performante …. prin acest serviciu eu pot sa stau pe net-ul vecinului bine merci facand trafic ( download la greu cu torentii ) in timp ce reteaua mea sta relaxata pentru filme online pe tv !

 • Aproape

  ce-ai frate, cum sa ajungi la civilizatie cu oameni ca @vad

 • Oachi

  Super tare! Felicitari UPC. Astept un serviciu asemanator si in Spania. 😀

 • alex

  Foarte ok. Hai la mine ca eu iti dau fara bani si stai cat vrei pe torente (pentru cei care au impresia ca nu le mai ajunge internetul)

 • maricel

  Daca ai internet de la UPC si ai activa aplicatia upc iphone pe tel automat te-ai conectat cu un id si parola , in UPC WIFI-FREE aicea introduci id si parola si te conectezi la alti vecini care au abonament tot la upc sa conecteaza la tine

 • Aleksei Damian

  Foarte buna ideea lor dar 10 Mbps banda de net nu o sa poata concura cu serviciile 4G oferite de concurenta in oferta de pachete.