Prima Pagina Apple Samsung inregistreaza o scadere colosala a profitului in Q3 2014

Samsung inregistreaza o scadere colosala a profitului in Q3 2014

  Samsung vinde de 2 ori mai multe smartphone-uri decat compania Apple aproape in fiecare trimestru fiscal, insa cand vine vorba de profit lucrurile sunt complet diferite, divizia mobila a Samsung generand aproximativ o treime din profitul Apple. In Q3 2014 profitul diviziei mobile a companiei Samsung a scazut cu 73.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, 3.8 miliarde de dolari fiind inregistrati de catre coreeni ca si profit operational pentru acest trimestru fiscal al anului.

  Incasarile totale ale Samsung au scazut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce incasarile generate de catre divizia mobila au scazut cu 34% fata de aceesi perioada. Samsung sustine ca majoritatea telefoanelor mobile vandute in lumea intreaga sunt cele low si mid-end, profitul generat de catre ele fiind mult mai mic decat in cazul terminalelor high-end, iar de aici avem si explicatia scaderii colosale a profitului companiei care concureaza cu Apple in segmentul terminalelor mobile.

  Anuntand rezultatele financiare pentru Q3 2014 compania Samsung a confirmat faptul ca incasarile au scazut puternic pentru toate diviziile sale, semn ca viitorul nu va fi chiar atat de grozav pentru ei.

 • c026radco

  Asta dovedeste ca nu poti sa pozitionezi un telefon ca fiind high-end si sa ceri o caruta de bani daca nu convingi clientul ca acel telefon chiar este high-end (vezi carcasa metalica, finisaje beton, sistem de operare elegant etc.)
  Reversul medaliei este ca daca promiti telefon premium si dezamagesti clientul o sa te evite pe viitor – vezi ios8

 • doe

  Carcasa metalica care se indoaie ,finisaje beton cu dungi care se coloreaza , si sistem de operare aproape varza . Noroc ca sunt destui orbi care nu vad chestiile astea . Nu ii plang pe cei de la Samsung , dar Apple se bazeaza pe 10% din cumparatorii care dau o caruta de bani pe ce nu merita .

 • rafael

  Mai ales ca ai avut iphone 6 si 6 plus si te a dezamagit uimitor,mi s a luat de toti sarantocii care comenteaza din experienta lor cu zeci de iphone uri…ai indoit tu un telefon..toate se indoaie dar cine i prost s o faca…gandim si noi..

 • qwerty

  Dar ce vrei sa ofere ? Racheta sa zboare in cosmos , nu prea se poate… Pt mine oricum toate sint niste mizerii.. Prefer iphone ca e o mizerie mai reusita. :)))

 • aba1011

  si ma enerveaza cel mai mult ca iphone 6 nu rezista la fierbere in ulei!asta este telefon?

 • lucian84

  Si eu am iPhone dar nu 6 sau 6 . Adevarul este ca fanii Apple fac prea multe compromisuri. Nu zic ca aceste modele noi nu sunt bune sau frumoase dar totuși parca le lipseste ceva iar prețul nu se oglindeste in ceea ce oferă Apple !!!

 • Alexandru S

  Totul se bazeaza pe cerere si oferta ! si ma rog un pic de marketing si un pic mai mult management( vezi cursul vietii lui STEVE JOBS !!! ), daca intelegem toate astea intelegem de de Apple este unde este ..!!

 • Pingback: Samsung Galaxy S5 inregistreaza vanzari slabe, CEO-ul Samsung ar putea fi concediat()