Samsung inregistreaza o scadere colosala a profitului in Q3 2014

samsung logo  Samsung vinde de 2 ori mai multe smartphone-uri decat compania Apple aproape in fiecare trimestru fiscal, insa cand vine vorba de profit lucrurile sunt complet diferite, divizia mobila a Samsung generand aproximativ o treime din profitul Apple. In Q3 2014 profitul diviziei mobile a companiei Samsung a scazut cu 73.9% fata de aceeasi perioada a anului trecut, 3.8 miliarde de dolari fiind inregistrati de catre coreeni ca si profit operational pentru acest trimestru fiscal al anului.

  Incasarile totale ale Samsung au scazut cu 20% fata de aceeasi perioada a anului trecut, in timp ce incasarile generate de catre divizia mobila au scazut cu 34% fata de aceesi perioada. Samsung sustine ca majoritatea telefoanelor mobile vandute in lumea intreaga sunt cele low si mid-end, profitul generat de catre ele fiind mult mai mic decat in cazul terminalelor high-end, iar de aici avem si explicatia scaderii colosale a profitului companiei care concureaza cu Apple in segmentul terminalelor mobile.

  Anuntand rezultatele financiare pentru Q3 2014 compania Samsung a confirmat faptul ca incasarile au scazut puternic pentru toate diviziile sale, semn ca viitorul nu va fi chiar atat de grozav pentru ei.