Samsung Galaxy S5 inregistreaza vanzari slabe, CEO-ul Samsung ar putea fi concediat

samsung logo

  Samsung trece de cateva luni de zile prin probleme financiare mari din cauza vanzarilor de smartphone-uri si tablete care se afla intr-o continua scadere, ultimele rezultate financiare aducand confirmarea unei scaderi substantiale a profitului diviziei de  terminale mobile. Samsung Galaxy S5, smartphone-ul de top al companiei coreene, inregistreaza vanzari cu 40% mai mici decat predecesorul sau si acest lucru afecteaza incasarile generale ale companiei, astfel ca al sau consiliu director ia in calcul efectuarea unei schimbari radicale ce implica si o concediere al actualului CEO al diviziei mobile, J.K. Shin, el putand fi inlocuit de catre B.K. Yoon, seful diviziei care produce electrocasnice.

Samsung ar putea concedia CEO-ul diviziei mobile

  Cu o scadere de 60% a profitului diviziei mobile si terminale mobile incapabile sa intreaca in vanzari produsele companiei Apple, CEO-ul diviziei mobile a Samsung nu pare sa fie capabil sa gandeasca o strategie care sa mentina compania coreeana in topul producatorilor de terminale mobile. In aceasta idee, consiliul director se gandeste sa faca o schimbare radicala in echipa de conducere a diviziei mobile a Samsung, incluzand aici si o schimbare a strategiei generale, focusul urmand a fi pus pe terminalele mobile ieftine si nu pe smartphone-urile high-end care nu mai genereaza la fel de multi bani precum in trecut.

  Separat de Samsung Galaxy S5, nici Samsung Galaxy Note 4 nu inregistreaza cerere extraordinar de mare, ambele terminale fiind intrecute in vanzari de catre iPhone 6 si iPhone 6 Plus in majoritatea pietelor in care concureaza, dar acest lucru probabil ca nu uimeste pe nimeni. Practic Samsung trebuie acum sa se reinventeze pentru a ramane profitabila intr-o lume in care Apple reuseste sa o depaseasca in aproape orice domeniu, mai putin in ceea ce priveste vanzarile totale de smartphone-uri, iar asta deoarece Apple nu are modele ieftine ale iPhone in pietele in care utilizatorii nu isi permit sa cumpere actualele unitati scumpe.