Prima Pagina Android iOS și Android OS domină piața globală a smartphone-urilor

iOS și Android OS domină piața globală a smartphone-urilor

  Q3 2014 nu a fost unul dintre cele mai bune trimestre fiscale ale companiei Apple, cota de piață a iOS-ului scăzând în piețe cheie precum SUA sau Japonia și înregistrând o consolidare minoră în Europa, China sau Australia. În această idee, cota globală de piață a sistemului de operare iOS a scăzut de la 13.4% la 12.3% pe parcursul unui an de zile, asta în timp  ce cota globală de piață a sistemului de operare Android a crescut de la 81.4% la 83.6% în aceeași perioadă de timp.

  Ambele sisteme de operare controlează 95.9% din întreaga piață globală a smartphone-urilor, restul de 4.1% fiind controlați în principal de către Microsoft cu Windoss Phone și în subsidiar de către Blackberry. Apple și Google au reușit să faca două sisteme de operare extrem de populare, Android-ul având marele avantaj de a fi liber la utilizare de către producători, numărul foarte mare de terminale vândute în Asia generând această cotă de piață colosală.

  Deși compania Apple a pierdut de mult bătălia în ceea ce privește cota de piață în segmentul smartphone-urilor, rămâne de văzut cum va evolua în viitor în fața unui Android care pare de neoprit.

 • khaan

  Trebuie sa inoveze la greu. Si sa permita customizari, fara a-l face open. Multora li se pare boring iOS-ul si considera asta mai important decat securitatea propriului terminal, de aia aleg android. Plus ca vine instalat pe multe modele smartphone. Si sa nu uitam ca nu mai e praf ca inainte, se misca excelent. Nu e iOS…dar pe-acolo.

 • cosminel

  Am avut 5s lam vandut in speranta ca iau i6 , mam speriat cu chestia bendgate;)) ,am luat un samsung s5 lam tinut o sapt si lam vandut ca nu mia placut , nam mai avut bani de 6 si am luat 5s inapoi regretand i6 ca nu lam luat , pentru mine si multi multi altii , ios e cel mai bun chiar daca face figuri 8.1 si speram la ugrade-uri software care sal faca perfect , am dreptate? Androizii au aprobare sa ma critice :)) nare nimic, un fanatic ios stie ce am latrat aici!!!

 • aba1011

  Nu e de lepadat nici androidul e ok ca sistem, dar are destule erori si crashuri

 • c026radco

  Nu iOS si Android OS domina ci Android OS domina. Cred ca e mai corect asa!

 • seby

  Cred ca vroiai sa spui ca android domina :)))))))))) , sa fim serioși , diferența e uriașa.
  Dar daca luam in calcul decât dispozitivele care pot fi luate in seama , într-adevăr sunt cam la egalitate. Trebuie menționat ca acel procentaj include si petardele care nu poți face nimic cu ele :))))))

 • Roland

  Correct!

 • gabi

  Niciodată nu va domina IOS-ul având in vedere cate telefoane cu android se fac.

 • Mih

  Ios are cota de piata extrem de mica, global vorbind, probabil exista tari unde are 30% sau mai mult. Acolo da, inseamna ca este puternic. In rest e ca si cind ai pune 10 ml de votca la 90 de apa, nu se simte.