iOS și Android OS domină piața globală a smartphone-urilor

  Q3 2014 nu a fost unul dintre cele mai bune trimestre fiscale ale companiei Apple, cota de piață a iOS-ului scăzând în piețe cheie precum SUA sau Japonia și înregistrând o consolidare minoră în Europa, China sau Australia. În această idee, cota globală de piață a sistemului de operare iOS a scăzut de la 13.4% la 12.3% pe parcursul unui an de zile, asta în timp  ce cota globală de piață a sistemului de operare Android a crescut de la 81.4% la 83.6% în aceeași perioadă de timp.

  Ambele sisteme de operare controlează 95.9% din întreaga piață globală a smartphone-urilor, restul de 4.1% fiind controlați în principal de către Microsoft cu Windoss Phone și în subsidiar de către Blackberry. Apple și Google au reușit să faca două sisteme de operare extrem de populare, Android-ul având marele avantaj de a fi liber la utilizare de către producători, numărul foarte mare de terminale vândute în Asia generând această cotă de piață colosală.

  Deși compania Apple a pierdut de mult bătălia în ceea ce privește cota de piață în segmentul smartphone-urilor, rămâne de văzut cum va evolua în viitor în fața unui Android care pare de neoprit.