Un polițist american fură poze nud ale unei suspecte, iCloud dezvăluie infracțiunea

  Desi iCloud a fost intens criticat în scandalul pozelor nud cu vedete ale Hollywood, iată că sistemul celor de la Apple poate fi utilizat și pentru a descoperi infracțiuni care în mod normal ar fi imposibil de descoperit. După arestarea unei femei americane, un politist a ajutat-o să își sune avocatul pentru a cere ajutor în legătură cu arestarea sa, dar după terminarea apelului a păstrat terminalul iPhone pentru a își trimite câteva poze nud ale acelei femei, ele fiind disponibile în aplicația Poze.

  Același lucru l-a făcut polițistul și cu telefonul unei alte suspecte, trimițând chiar pozele și unor colegi de muncă după recepționarea lor în propriul teminal. Nimeni nu ar fi descoperit ceea ce a făcut polițistul dacă prima victimă nu ar fi avut iMessage-ul sincronizat prin iCloud cu propria tabletă iPad și nu ar fi văzut acolo mesajele trimise de către polițist pe numărul său privat de telefon, număr pe care femeia nu îl cunoștea și care a determinat-o să investigheze problema.

  După ce a doua victimă s-a alăturat plăngerii penale depuse de către prima, polițistul și-a dat demisia din cadrul departamentului de poliție, iar acum va fi judecat pentru furtul pozelor din terminalele proprietarelor.