Top 10 cele mai valoroase brand-uri din lume

  În cursul acestei zile celebra publicație Forbes a publicat topul celor mai valoroase brand-uri din lume și desigur că Apple a fost din nou plasată pe prima poziție, așa cum se întâmplă de câțiva ani încoace. Brand-ul companiei Apple a fost evaluat la suma de 124.2 miliarde de dolari, aproape dublu față de cel al Microsoft, poziționat pe locul secund de către cei de la Forbes într-o estimare destul de surprinzătoare pentru mulți dintre analiștii americani.

  Pe poziția a treia regăsim brand-ul Google cu o valoare de 56.6 miliarde de dolari, el fiind urmat de către cele ale Coca-Cola și IBM care valorează 56.1 și respectiv 47.9 miliarde de dolari. Când vine vorba despre încasările generate de achizițiile făcute de către clienți doar în baza brand-ului, cei de la Forbes estimează că Apple ar avea încasări de 170.0 miliarde de dolari, în timp ce Microsoft ar genera 86.7 miliarde și Google doar 51.4 miliarde de dolari.

  În final aflăm că Apple ar chelui doar 1.1 miliarde de dolari pentru promovarea produselor, cea mai mică sumă din top 5, Coca-Cola având cele mai mari costuri, cu 3.266 miliarde de dolari cheltuiți în ultimul an. Ce păerere aveți, își merită compania Apple poțizia?