Regizorul primului film despre Steve Jobs realizat cu o biografie autorizată vorbește despre procesul de creație al scenariulu (Video)

  Aaron Sorkin este regizorul ales de către compania Sony pentru a scris scenariul singurului film despre viata lui Steve Jobs ce are la baza singura biografie autorizată scrisa de către binecunoscutul Walter Isaacson. Sorkin este unul dintre cei mai renumiti scenariști ai Hollywood cu foarte multe filme și seriale de succes, iar în baza analizării biografiei suține că nu mai puțin de 10 filme pot fi create despre viața legendarului CEO al companiei Apple.

I think that you could do ten more movies about Steve Jobs, and I think if you lined up ten writers and said “write a movie about Steve Jobs”, you’d get ten different movies, all of them worth going to see.

  Sorkin a vorbit doar de 3 ori cu Steve Jobs, corectându-i unele greșeli ale celebrului discurs rostit la Stanford în anul 2005, dar a ținut sa-l laude pe cel ce va fi readus la viață în filmul pentru care filmările ar trebui să înceapă anul acesta. Principala problema a celor de la Sony este că deocamdată nu găsește un actor care să accepte să preia rolul, dar Sorkin susține că el nu a avut teamă și nu a simțit presiunea pe care probabil unii actori le simt implicându-se într-un film de acest gen.

  Filmul este compus din trei segmente de 30 de minute care se concentrează pe 3 prezentări ale celor mai importante produse ale Apple, Sorkin discutând despre ele cu Steve Wozniak, fostul CEO John Sculley și nu numai.