WireLurker malware infecteaza iPhone, iPad și iPod Touch fără jailbreak prin Mac-uri

  WireLurker este un nou tip de malware dezvoltat de către hackerii din China, acesta fiind unul dintre cele mai periculoase programe de acest gen dezvoltate vreodată pentru a ataca produsele companiei Apple. Malware-ul a infectat aproximativ 400 de aplicații ale unui Mac App Store din China numit Maiyadi App Store, aplicațiile fiind descărcate de peste 356.000 de ori de către diverși utilizatori de Mac-uri, calculatoarele acestora fiind infectate cel mai probabil împreună cu iPhone, iPad și iPod Touch-urile conectate la calculatoare.

  WireLurker este capabil să infecteze orice fel de iPhone, iPad și iPod Touch prin simpla conectare la Mac, chiar daca acest dispozitiv nu a fost jailbroken în prealabil, deci este cu atât mai periculos pentru orice fel de utilizatori. După infectare, malware-ul poate fura orice fel de date din terminalele noastre de la adresa de contacte, arhiva iMessage, lista de apeluri, mesajele SMS, date din aplicații, poze, filme și orice altceva aveți voi salvat în aplicațiile disponibile în iDevice-urile voastre.

  WireLurker este conceput într-un așa mod încât își descarcă actualizări în background, astfel că hackerii îi pot îmbunătăți funcționalitatea oricând fără ca utilizatorii să știe acest lucru. Având în vedere că Apple a fost notificată și că există posibilitatea ca sute de mii de Mac-uri și iDevice-uri să fie infectate, ne putem aștepta la o rezolvare rapidă a problemei.