WhatsApp Messenger arată notificări pentru mesajele citite, apare dovada implementării apelurilor VoIP

  WhatsApp Messenger a fost actualizată tacit aseară de către compania WhatsApp și v-am spus deja că în aplicație veți vedea bife duble albastre în momentul în care o persoană vă citește mesajele trimise. În imaginea de mai sus puteți vedea cum arată noile bife albastre implementate de către compania WhatsApp, ele fiind afișate suplimentar, deoarece în trecut aplicația nu afișa vreo notificare similară pentru mesajele citite, ci doar una care ne spunea că mesajul a fost livrat către telefonul interlocutorului.

WhatsApp Messenger – ce înseamnă bifele gri și albastre ?

  Dacă v-ați întrebat vreodată ce semnificație au bifele gri și albastre ale aplicației WhatsApp Messenger, ei bine mai jos veți afla exact:

  • o singură bifă gri semnifică faptul că mesajul vostru a fost transmis către serverele WhatsApp;
  • două bife gri semnifică faptul că mesajul vostru a fost transmis către telefonul interlocutorului și o notificare a fost afișată pentru el pe ecran;
  • două bife albastre semnifică faptul că interlocutorul a citit mesajul vostru.

  Până aseară WhatsApp Messenger nu ne spunea dacă mesajele au fost citite, ci doar că terminalul l-a atenționat pe utilizator de existența lor, astfel că trebuia să așteptâm ca ele să fie efectiv citite de interlocutor pentru a primi un răspuns pentru ele.

WhatsApp Messenger apeluri VoIP

  În final avem și primele iconițe pe care WhatsApp Messenger le va afișa pentru viitorul sistem de apeluri VoIP, iar în imaginea de mai sus le puteți vedea pe toate împreună cu opțiunile pe care le vor reprezenta. Aplicația ne va afișa informații despre apelurile făcute, primite sau ratate, ne va oferi posibilitatea de a iniția un apel sau de a respinge ori încheia altul, iar aici veți găsi și sunetul care va fi rulat în momentul în care veți iniția un apel folosind aplicația.

  Toate aceste funcții sunt disponibile pentru versiunea care va fi dedicată terminalelor Android, dar probabil versiunea pentru iPhone nu va fi cu mult diferită.