Prima Pagina aplicatii WhatsApp Messenger arată notificări pentru mesajele citite, apare dovada implementării apelurilor VoIP

WhatsApp Messenger arată notificări pentru mesajele citite, apare dovada implementării apelurilor VoIP

  WhatsApp Messenger a fost actualizată tacit aseară de către compania WhatsApp și v-am spus deja că în aplicație veți vedea bife duble albastre în momentul în care o persoană vă citește mesajele trimise. În imaginea de mai sus puteți vedea cum arată noile bife albastre implementate de către compania WhatsApp, ele fiind afișate suplimentar, deoarece în trecut aplicația nu afișa vreo notificare similară pentru mesajele citite, ci doar una care ne spunea că mesajul a fost livrat către telefonul interlocutorului.

WhatsApp Messenger – ce înseamnă bifele gri și albastre ?

  Dacă v-ați întrebat vreodată ce semnificație au bifele gri și albastre ale aplicației WhatsApp Messenger, ei bine mai jos veți afla exact:

 • o singură bifă gri semnifică faptul că mesajul vostru a fost transmis către serverele WhatsApp;
 • două bife gri semnifică faptul că mesajul vostru a fost transmis către telefonul interlocutorului și o notificare a fost afișată pentru el pe ecran;
 • două bife albastre semnifică faptul că interlocutorul a citit mesajul vostru.

  Până aseară WhatsApp Messenger nu ne spunea dacă mesajele au fost citite, ci doar că terminalul l-a atenționat pe utilizator de existența lor, astfel că trebuia să așteptâm ca ele să fie efectiv citite de interlocutor pentru a primi un răspuns pentru ele.

WhatsApp Messenger apeluri VoIP

  În final avem și primele iconițe pe care WhatsApp Messenger le va afișa pentru viitorul sistem de apeluri VoIP, iar în imaginea de mai sus le puteți vedea pe toate împreună cu opțiunile pe care le vor reprezenta. Aplicația ne va afișa informații despre apelurile făcute, primite sau ratate, ne va oferi posibilitatea de a iniția un apel sau de a respinge ori încheia altul, iar aici veți găsi și sunetul care va fi rulat în momentul în care veți iniția un apel folosind aplicația.

  Toate aceste funcții sunt disponibile pentru versiunea care va fi dedicată terminalelor Android, dar probabil versiunea pentru iPhone nu va fi cu mult diferită.

 • Rox

  Nu prea sunt de acord cu tine. In iOs asa functiona si pana acum. 1 bifa cand se livra mesajul si 2 la citire. Sistemul asta e de ceva timp. Nu stiu la android.

 • cinik

  Puteai si inainte sa iti dai seama daca interlocutorul a citit mesajul pentru ca aveai sub avatarul interlocutorului ultimul moment cand acesta a fost activ

 • GigiKent

  Functia asta exista de ani de zile… Cel putin pe iOS.
  Sinugra shimbare este ca acum sunt albastre… Pana acum erau gri…
  Nimic nou

 • Madalinc

  cink dormi

 • andrei p

  Nu cred ca ati citit bine articolul…pana acum era asa: 1 bifa – mesaj necitit; 2 bife verzi sau gri – mesaj receptionat de telefonul destinatarului chiar daca acesta a citit mesajul sau doar i-a aparut notificare pe ercran; iar acum noutatea este ca acele 2 bife se fac albastre daca destinatarul a intrat in wapp si a citit efectiv mesajul.

 • Cristian

  Mai oameni buni, moderatorul acestui articol a scris clar cum sta treaba acum cu bifele albastre, dar voi continuati sa vorbiti numai prostii !! Pentru cei care nu au inteles bifele albastre indica faptul ca interlocutorul vostru a CITIT mesajul, nu doar ca l-a primit !! Dar cel mai bine cititi cu atentie articolul si incercati sa puneti pauza melodiei cu Florin Salam, sa intelegeti mai bine !

 • gipsy

  @Cristian – dpdv al inteligentei nubesti departe de manelistul invocat. Word!

 • Alup

  @andrei p, 1 bifa inseamna ca a plecat de la tine dar nu a ajuns inca la destinatar, nu ca e necitit…

 • Cristian

  @ gipsy – două bife albastre semnifică faptul că interlocutorul a citit mesajul vostru.
  Eu nu inteleg ce te-a deranjat pe tine ? ..probabil ca am spus sa pui pauza la Florin Salam
  In fine eu zic sa-ti vezi de treaba ta si sa pastram o decenta cat de cat ca asa e frumos

 • valy

  Corect asa era pana acum , de acum incolo se zice ca la citit doar cand sa facut albastru dar asta nu face mare branza pentru ca il poti citi si la notificari fara sa vada celalalt ca l-am citit.

 • Pingback: Top 10: Cele mai importante știri ale săptămânii pe iDevice.ro - 03.11.2014 - 09.11.2014 | iDevice.ro()

 • Pingback: WhatsApp Messenger dezactivează confirmările de citire pentru mesaje într-un update viitor | iDevice.ro()

 • Pingback: Apeluri voce WhatsApp Messenger – asa va arata noul sistem()